Január harmadik hete az Európai Méhnyakrák Megelőzési hét.

A méhnyakrák, a méhnyak laphámsejtjeinek rosszindulatú elfajulásából kialakuló daganatféleség. Leggyakrabban 35-60 éves korban fordul elő, de egyre növekszik a fiatal – 30 év alatti – betegek aránya. Magyarországon előfordulását tekintve a 7-8. helyen áll. Évente körülbelül 1200-1400 új méhnyakrákos eset kerül felfedezésre és körülbelül 400 nő hal meg ebben a betegségben. Bővebben a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika honlapján olvashat a méhnyakrákról, annak szűréséről, diagnosztikájáról és kezelési lehetőségeiről.

Erre a daganatra jellemző, hogy korai stádiumban csak elvétve okoz panaszokat, de a szűrővizsgálat során már ilyenkor is láthatók kóros elváltozások. Évenként végzett nőgyógyászati szűréssel a méhnyakrák rákmegelőző állapota és a korai méhnyakrák felismerhető és megfelelő kezeléssel gyógyítható.

A Családbarát Egyetem Program keretében egész évben, folyamatosan lehetőségük van a Semmelweis Polgároknak nőgyógyászati rákszűrésen részt venni, vegye igénybe szolgáltatásunkat Ön is!

Hétköznapokon 8 és 16 óra között a 06-30-685-9677 telefonszámon tud bejelentkezni, vagy az alábbi e-mail címen: szurovizsgalatok.seszi@semmelweis-univ.hu

Egyéb, elérhető szűrővizsgálatainkról IDE KATTINTVA tájékozódhat.