Dr. Jobbágy Ákos egyetemi tanár, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatási rektorhelyettese, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar Méréstechnikai és Információs Rendszerek Tanszék igazgatója „Orvosbiológiai mérnökképzés mesterfokon a Semmelweis Egyetemmel közösen” címmel tartott előadást a Baráti Kör 2015. március 25-i klubestjén.

Mesterien foglalta össze a hazai, éppen 20 éves orvosbiológiai/egészségügyi-mérnökképzés történetét, összevetve a nemzetközi trendekkel. Jobbágy professzor kiemelkedő aktivitásának köszönhetően, 2009-től mesterképzés fokozatra emelkedett e sikeres kooperatív oktatási program, melyet jelenleg egy 31 fős szakbizottság koordinál, benne a Semmelweis Egyetemet 9 egyetemi tanár képviseli. E képzést egyetemünk részéről az Általános Orvostudományi Kar gesztorálja, a ”Tanévkönyv”-ünkben is évről-évre meghirdetésre kerül.

Jobbágy professzor évtizedek óta elkötelezett az orvosbiológiai tudományos kutatások mellett, kiemelkedő tudós szakértője az orvosbiológiai méréstechnikák fejlesztésének, a markeralapú mozgásanalízisnek, az élettani paraméterek otthoni monitorozásának.

Szívből köszönjük, hogy elfogadta felkérésünket, s honlapunk rendelkezésére bocsátotta előadásának képi anyagát.

Letölthető anyag

Prof. emer. Dr. Monos Emil
a Baráti Kör elnöke