Folytatódott az Alumni Igazgatóság rendezvénysorozata: a tavaszi félév utolsó Alumni Szalonján a kamarák egészségügyi ellátórendszerben betöltött szerepét járták körbe a kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Dr. Svéd Tamás a Magyar Orvosi Kamara főtitkára, Prof. Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi és Szakdolgozói Kamara elnöke és Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke. Az est moderátora Dr. Hegedüs Tamás alumni igazgató, a Magyar Orvosi Kamara titkára volt.

A május utolsó csütörtökén megrendezésre kerülő Alumni Szalon eseményen résztvevők az egészségügyi szakmák képviseletének jelenlegi állapotába és jövőbeli kilátásaiba, valamint a kamaráknak az egészségügyi ellátórendszerben betöltött szerepébe nyerhettek részletes betekintést. Szó esett többek között a kamarák társadalmi felelősségvállalásáról, a kötelező kamarai tagságról, a szakdolgozói béremelésről, az új bértábláról, a szakdolgozói hiányról, a kórházi gyógyszerellátás kiszervezéséről és az ezzel kapcsolatos online vényírásról, valamint a fertőzések visszaszorításáért a Magyar Orvosi Kamara által „Tisztán élet” címmel indított plakátkampányáról.

A kerekasztal-beszélgetést követően az egyetemi polgároknak és résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdéseket is feltenni.

Galéria

4kép

Az Alumni Szalon célja, hogy összekapcsolja az intézményben végzetteket, lehetőséget teremtve a szakmai és személyes kapcsolatok építésére, kibővítésére és aktuális témákról szóló inspiráló beszélgetésekre. A rendezvénysorozat az őszi félévben folytatódik!

 

Szöveg: Alumni Igazgatóság
Fotó: Semmelweis Egyetem