Folytatódott az Alumni Igazgatóság és az Országos Bortúra közös, adománygyűjtő rendezvény-sorozata: a Semmelweis Jótékonysági Borkóstoló legutóbbi alkalmán befolyt adományokat az Semmelweis Egyetem Alapítványa a Pető András Kar óvodai játszóterének teljes megújítására fordítja. Az eseményen elhangzott, egy olyan integrált játszótér kialakítása a cél, ahol a játszótéri eszközök egyformán alkalmasak a mozgáskorlátozott és egészséges mozgású gyermekek együttnevelésére, együttes használatára.
A Semmelweis Szalonban megrendezett jótékonysági borkóstoló résztvevőit Dr. Pavlik Lívia, a Semmelweis Egyetem kancellára, az esemény fővédnöke köszöntötte, majd Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea, a Pető András Kar dékánja az adománygyűjtés hátterét és a legfontosabb részleteket mutatta be. A jelenlévőket Dr. Simon Botond, az Országos Bortúra társalapítója, a Semmelweis Alumni tagja is köszöntötte, illetve ismertette az est menetét.
 
A Semmelweis polgárok és kísérőik a borkóstolás alapjait Piskor Fanni borszakértő, a Lidl Magyarország borstratégiai tanácsadója, márkanagykövete előadásában ismerhették meg és a 2023-as Semmelweis Egyetem Bora borversenyének győztes borait kóstolhatták: Menádok Budai Pinot Gris (2017) a Nyakas Pincétől, BOLYKI ÉS BOLYKI Egri Bikavér Superior (2019) a Bolyki Pincészettől, Csaba Cuvée (2020) a Vesztergombi Pincészettől, TAKLER Regnum (2020) a Takler Borbirtoktól, illetve a Pannon Tokaj Pincészet Tokaji Aszú 5 puttonyos (2014) desszertborát.
 
Az érdeklődők a belépőjegyek megváltása mellett támogatói jegyek megvásárlásával is hozzájárulhattak az adománygyűjtő akcióhoz.
 
 
A Semmelweis Jótékonysági Borkóstoló június 13-án, 18.00 és 21.00 között a Semmelweis Szalonban ismét folytatódik, ez alkalommal a Pannonhalmi Főapátság Pincészete közreműködésével, melyre a jegyek az Országos Bortúra oldalán már megvásárolhatóak. Az érdeklődőket sok szeretettel várja a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatósága!
Fotó: Zellei Boglárka Éva – Semmelweis Egyetem
Szöveg: Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatóság