A rangos Richter Anna-díjra jelölték egyetemünk végzettjeiből álló kutatócsoportot, melyet Dr. Vesztergom Dóra, a Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Osztály Asszisztált Reprodukciós Cetrumának munkatársa vezet. A díjat hagyományosan azok a kutatók és projektcsapatok kapják meg, akiknek munkája kiemelkedő előnyt teremt széles közönség számára.

Dr. Vesztergom elmondta, hogy minden 6. párból egy meddőségben szenved, és az elmúlt évtizedben a meddőségi problémákkal jelentkező páciensek száma több mint megháromszorozódott. Kutatócsoportja elkötelezett a meddőség leggyakoribb okainak kiküszöbölése iránt, amelyek a betegképzés és az életmódváltás kombinációjával nagyrészt visszafordíthatónak tűnnek, különösen akkor, ha a fiatalabbak tisztában vannak a reproduktív egészséget befolyásoló tényezőkkel.

Ez a díj lehetővé teszi számukra egy – termékeny korú fiatalok számára szóló – közoktatási kampány kidolgozását, amely a termékenység drasztikus javulásához vezethet, és csökkentheti a meddőségben szenvedő párok számát. Csapata hangsúlyozza, hogy a meddőség gyakran jelen van mind a férfiaknál, mind a nőknél, és az az elképzelés, hogy csak a nők a felelősek, általános tévhit, amelyet eltökélt szándékukban áll eloszlatni az oktatás révén.

A Richter Anna-díj elnyerése lehetővé tenné a Semmelweis-kutatókból és egészségügyi szakértőkből álló csapat számára, hogy megfelelően kezelhessék ezt a problémát. Annak érdekében, hogy megvalósíthassák céljaikat, és segíthessenek a meddőségi problémáktól szenvedő pároknak az egész világon, szavazásra buzdítanak mindenkit. Ezt az alábbi linken lehet megtenni.

SZAVAZÁS ITT!