A Szent János Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának lelkes csapata várja fiatal kollégák jelentkezését!
 
A tapasztalat az, hogy ezt a szakmát nem nagyon ismerik az egyetemisták, ezért kevesen is próbálnak elhelyezkedni benne. A mozgásszervi rehabilitáció, vagy ahogy újabban fut, a rehabilitációs medicina mindenféle korosztállyal foglalkozik, változatos diagnózisokkal, és elsődleges célja a funkcionális helyreállítás/javítás. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mozgásukban, önellátásukban korlátozott emberek kerülnek hozzánk, akikkel különböző terapeuták foglalkoznak. (Például: stroke utáni hemiparesissel, beszédzavarral, vagy idősek csípőtáji törés után, hogy még egy esélyt kapjanak az önálló életre.) Ez a két leggyakoribb, de számos más betegség is vezet funkcionális károsodáshoz. Gyógytornászokkal, ergoterapeutákkal, logopédussal, neuropszichologussal, masszőrrel, szociális munkással, ortopéd műszerésszel és fizikoterapeutával dolgozunk együtt. Team-gyűlésen beszéljük át a betegeket, megtervezzük az ellátásukat. Ha közben bármilyen orvosi teendő adódik, rendelkezésünkre áll egy nagy kórház szinte bármilyen konziliárussal. És ez nem csak egy új rosszullét kapcsán lehetséges; gyakran szervezünk kontrollokat, kérünk szakorvosi javaslatokat, ha felfedezünk valamit, annak a kivizsgálását, terápiás javaslatot, stb.
 
Unalmasnak egyáltalán nem mondható, viszont nincs meg az aktív osztályok hátránya, vagyis hogy bármikor bárki bármilyen panasszal érkezhet. Hozzánk tervezetten jönnek a betegek, előzetes konzíliumot, ambuláns vizsgálatot követően. Ügyelni itt is kell, relatíve nem sokat, mert a krónikus belgyógyászattal közös az ügyelet, így a terhelés is eloszlik. Az osztályvezető hetente két alkalommal nagyvizitet tart, ilyenkor és máskor is szívesen tanít mindenkit, aki érdeklődik.
 
A csapatban jelenleg öten vannak szakorvosok az osztályon. Rezidens helyet, ha van rá érdeklődő, a kórház tud igényelni.
 
Várunk szeretettel lelkes, munkát kereső fiatalokat! Szívesen körbevezetjük az érdeklődőket az osztályon, illetve egy nagyvizit keretében bepillantást nyerhetnek a munkánkba!
 
Elérhetőségünk:
Címünk: XII.ker. Diós árok 1-3. 25.épület
Megközelítés: 155,156-os busszal
 
Telefon:
(1) 4584641
Email:
Az osztályvezető emailje: