Az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont által szervezett szabadidős programsorozat február 15-én egynapos túrával folytatódott a Budai-hegységben, ahol hallgatók és dolgozók együtt teljesítették a 25 km-es távot.

Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója elmondta, a hétvégi 25 km-es túra a Budaörs – Jánoshegy – Hárshegy – Hűvösvölgy útvonalon vezetett végig, ahol a hallgatók és dolgozók egy kellemes napot tölthettek együtt. Mint mondta, a résztvevők közül többen esélyesek arra, hogy a jubileumi tanév utolsó túráján, május első hétvégéjén a Tabánban a teljes táv, a 250 kilométer teljesítői között legyenek. Hozzátette: az emléktúra-sorozat végén majd a résztvevők Semmelweis Ignác szülőházánál megkoszorúzzák az egyetem névadójának sírját.

A gyalogtúra utolsó egynapos távja március 21-én Esztergom – Pilisszentlászló – Dobogókő – Pilisvörösvár útvonalon vezet végig, kétnapos túra pedig legközelebb április első hétvégéjén lesz a Börzsönyben. További részletek és időpontok erre a linkre kattintva olvashatók. 

Bódi Bernadett
Fotó: Márton Emőke, Katona László

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.