A Semmelweis-forrást is érintette az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont által szervezett szabadidős programsorozat szeptember 19-ei börzsönyi állomása. Az egynapos túrán jelenlegi és volt hallgatók mellett dolgozók is teljesítették a 25 km-es távot. A koronavírus járvány terjedése miatt tavasszal felfüggesztett és most újraindult program további őszi állomásain a Pilis és a Hármashatárhegy tájaira is ellátogatnak az emléktúra résztvevői.

Az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából meghirdetett és tavasszal a koronavírus járvány terjedése miatt félbeszakadt Jubileumi Emléktúra-sorozat újabb állomásához érkezett. A 2020/21-es, 250. jubileumi tanévben folytatódó szabadidős program résztvevői egynapos túra keretében most a Börzsöny látnivalóival ismerkedtek.

Magyarkúttól Királyrétig barangoltunk, a túra során érintettük a Csóványos hegy keleti lejtőjének egy kies völgyzugában meghúzódó Semmelweis-forrást is. A szép nyárias időjárás és a résztvevők elszántsága segített abban, hogy minden résztvevő teljesítse a 25 km-es távot – mondta el Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója.

A programsorozat következő állomásain, október 4-én Esztergomból a Pilistetőn át Pilisvörösvárra, majd október 17-én Piliscsabáról indulva a Nagyszénáson és Zsíroshegyen keresztül a Hármashatárhegyre jutnak el a túrázók. További részletek és program erre a linkre kattintva olvasható.

Vas Dóra
Fotók: Testnevelési és Sportközpont

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.