Idén először már nemzetközi hallgatók számára is elérhetővé vált az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) által szervezett instruktorképzés. Ennek megvalósításán a Szaknyelvi Intézettel közösen dolgoztak a hallgatói szervezet tagjai.

Az immár angol nyelven is elérhető ötalkalmas tanfolyam úgy lett összeállítva, hogy – a magyar nyelvű változatához hasonlóan – a résztvevők megismerjék az egyetemi helyszíneket, a gólyatábor és -bál, valamint az egyéb egyetemi rendezvények működését. Emellett kiemelt figyelmet szentelnek annak is, hogy átadják az instruktori alapértékeket és a gólyákkal való foglalkozáshoz szükséges kompetenciákat is – mondta el Bódis Bendegúz elnök.

Galéria

5kép

A képzés hagyományosan egy megnyitóval kezdődik, ahol idén dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes hangsúlyozta az önkéntesség fontosságát, illetve annak jelentőségét, hogy a hallgatók az instruktorképzés során olyan értékeket sajátítsanak el, melyeket nemcsak instruktori pályafutásuk során, hanem életük egyéb területein is hasznosítani tudnak majd. A jubileumi évben induló képzésre az elmúlt évekhez mérten rekordszámú, 394 hallgató jelentkezett.

Az Instruktor Öntevékeny Csoport 1989-es létrejötte óta képez instruktorokat, akiknek hivatása a hallgatók tanulmányi, életvezetési és személyiségfejlesztési segítése, valamint közösségteremtő és kulturális programok szervezése az egyetemi évek alatt. Tevékenységükről és a csoportba történő jelentkezésről az IÖCS honlapján lehet bővebben tájékozódni.

Sturbán László
Fotó: IÖCS

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.