Az Auchan áruházlánc karácsonyi jótékonysági kampánya keretében minden megvásárolt plüsshód után ötszáz forintot adományozott a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikának. Az eddig befolyt 21 millió forintból egy életmentő beavatkozásokhoz nagy segítséget nyújtó röntgenkép-erősítő berendezést vásárolnak majd. A készülék közel 400 daganatos beteg gyermek gyógyulásában jelenthet segítséget – tájékoztatott dr. Kovács Gábor, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Dr. Kovács Gábor kiemelte, az idén 135 éves klinikán az elmúlt két évben több mint 400 millió forintos felújítás valósult meg. A műtő korszerűsítése és a daganatos gyerekek jobb ellátása érdekében az Auchan jótékonysági kampányával összegyűjtött 21 millió forintból egy olyan röntgenkép-erősítő eszközt vásárolnak, amely speciális érfestési technikát alkalmazva segíti a daganatok jobb, pontosabb felismerését és műtéti ellátását – ismertette a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója. A berendezés nemcsak a rosszindulatú, hanem az úgynevezett jóindulatú érdaganatok sebészeti ellátásában is óriási segítséget nyújt – tette hozzá. Az igazgató rámutatott: a klinika gyermekhematológiai és onkológiai központként működik, évente nagyjából 250 rosszindulatú daganatos beteget és legalább 100-150 jóindulatú érdaganattal vagy annak különböző formáival küzdő gyermeket kezelnek. Az új berendezés, amit a tervek szerint nyár elején állítanak üzembe, 300-400 gyereknek nyújthat jelentős segítséget a gyógyulásban.

A karácsonyi jótékonysági kampány keretében összesen 41 089 darab Júlio névre keresztelt plüsshód fogyott el, melyek után az áruházlánc ötszáz forintot adományozott a klinikának az életmentő berendezésre – nyilatkozta az akcióról Széll Hajnalka, az Auchan Retail Magyarország országos HR igazgatója.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Auchan Retail Magyarország

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.