Az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont által szervezett jubileumi sítáborban 55 hallgató és egyetemi dolgozó vett részt. Az ötnapos ausztriai kirándulás során kezdők és haladók egyaránt fejleszthették sítudásukat szakképzett oktatók segítségével.

A január 29. és február 3. között szervezett ausztriai sítáborban idén 55 hallgató és egyetemi dolgozó vett részt – tájékoztatott Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója. A karintiai Klippitztörl sípályáin szakképzett oktatók irányításával 14 kezdő síelővel szerettették meg ezt a sportágat, de a haladó csoportok is fejleszthették sítudásukat – osztotta meg a tapasztalatokat Soós Gábor, az Egészségtudományi Kar Testnevelési Csoportjának vezetője.

Galéria

3kép

A délelőtti és délutáni síoktatások után este közösségi programokkal, játékos vetélkedőkkel segítették a csapatépítést – mondta el Várszegi Kornélia. Szólt arról is, hogy az utazás első napján egy kitérővel városnéző kirándulást tettek Grazban, ahol az óváros felett 123 méter magasságban tornyosuló Schlossberg tetejére is felmásztak.

A táborban résztvevők egy-egy Semmelweis 250 pólót kaptak emlékbe, a részt vevő hallgatók számára pedig öt testnevelés alkalmat jóváírnak a második félévben.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.