Az Európai Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaság (Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe – CIRSE) ún. „Distinguished Fellow” címmel díjazta dr. Bérczi Viktort. Az elismerést a Radiológiai Klinika (szeptember 5-től Orvosi Képalkotó Klinika) korábbi igazgatója a szervezet barcelonai kongresszusán személyesen vette át. 

A Distinguished CIRSE Fellow elismerést a nemzetközi társaság 1988 óta évente két-három olyan kiemelkedő nemzetközi szakembernek nyújtja át, akik rendkívüli hozzájárulást tettek az intervenciós radiológia gyakorlatához és tudományához. A laudációban kiemelték, hogy dr. Bérczi Viktor főleg a vaszkuláris intervenciós radiológiával foglalkozik, ezen belül pedig a méhmióma embolizáció (UFE) a fő érdeklődési területe. Ennek az eljárásnak az egyik magyarországi központja a Semmelweis Egyetem, ahol évente nagy számban végeznek ilyen beavatkozást.

Dr. Bérczi Viktor 1983-ban diplomázott a Semmelweis Egyetemen, 1995 óta a CIRSE tagja, 2014-2018 között pedig Magyar Radiológusok Társaságának az elnöke volt.

A Radiológiai Klinika szeptember 5-ével egyesült a Nukleáris Medicina Központtal valamint az MR Kutatóközponttal, létrehozva egy új, Orvosi Képalkotó Klinika néven működő egységet.

Deme Tamás
Fotó: dr. Bérczi Viktor; Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.