Idén tavasszal az ukrán csapat elleni világbajnokság előtti felkészülési jégkorong mérkőzésen a lelátóról a szurkolók az első magyar gólt követően plüssmackókat dobtak a jégre, amelyeket ebben az évben az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika és a Pető András Kar (PAK) Gyakorló Óvodájának gyermekei kaphattak meg.

A Teddy Bear Toss (játékmackódobás) évtizedes hagyomány a jégkorongban, a kanadai Kitchenerben borították be először a jégpályát jótékony célra szánt ajándékokkal a szurkolók a nyolcvanas években. Azóta világszerte rengeteg csapat hirdetett hasonló jótékonysági akciót, melynek egyetlen szabálya van: az első hazai gól után kell bedobni a jégre az ajándékokat, amiket aztán a játékosok olyan helyekre juttatnak, ahol felvidíthatják velük a rászoruló vagy beteg gyermekek hétköznapjait.

A jégkorong-válogatottat Pozsgai Tamás védő és Vay Ádám kapus képviselte a két intézményben. A Magyar Jégkorong Szövetség aktívan részt vesz minden jótékonysági eseményben, így nem ez az első alkalom, hogy játékokkal lepünk meg gyermekeket – mondta el a válogatott védő. Nagy öröm számomra, hogy egy kicsit kiszakadhatunk a hétköznapok rutinjából és láthatjuk a gyerekek szemében a boldogságot – tette hozzá a magyar válogatott kapusa.

A Magyar Jégkorong Szövetség a továbbiakban is folytatni kívánja a világszerte népszerű hagyományt Magyarországon.

Vona Zsófia
Fotó: Kovács Attila és Tatai Balázs – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.