Több mint két és fél millió forint adomány gyűlt össze az Allee bevásárlóközpont karácsonyi körhintájához kapcsolódó jótékonysági akció keretében. Az összeggel a Semmelweis Egyetem Pető András Konduktív Gyakorló Általános Iskola alapítványát, a Pető Intézet Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítványt támogatták.

A gyűjtés keretében a bevásárlóközpont földszinti átriumában egy karácsonyi körhintát állítottak fel, amelyre jelképes adományért cserébe ülhettek fel a gyerekek, de lehetőség volt nagyobb értékű felajánlásra is, hogy azzal az alapítvány munkáját támogassák.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A körhinta december 1. és 24. között várta a gyerekeket. A megnyitón Liptákné Papp Judit, a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskola és Kollégium Intézményegység-vezetője, valamint Makk Ádám Balázs, a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskolája, Szakiskolája, Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma intézményvezetője is részt vett. Az akció lezárásával kapcsolatban Baranyai Dorisz, a Pető Intézet Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke megköszönte az Allee, a XI. kerületi lakosok, valamint a bevásárlóközpont látogatóinak nagylelkű segítségét, kiemelve: az összegyűlt adománynak köszönhetően a korábbi közös kezdeményezésből felépített játszótérre a gyermekek fejlődése szempontjából fontos kültéri fejlesztő sporteszközök érkezhetnek.

Pogrányi Péter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (illusztráció)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.