Sárkányhajós bajnoki címet nyert a Semmelweis Egyetem a hatodik Dunai Regattán. A Műegyetem rakparton megrendezett versenyen 18 magyar, két lengyel, valamint egy-egy cseh és szlovák felsőoktatási intézmény képviseletében több mint ezer sportoló vett részt, a Testnevelési Egyetem szintén sárkányhajós-, a győri Széchenyi István Egyetem pedig evezős bajnok lett.

A sárkányhajós versenyszámban két futamot indítottak, ezeket a Testnevelési Egyetem és a Semmelweis Egyetem nyerte meg az induló 18 magyar és egy lengyel egyetemi csapat közül. A legnagyobb, egyetemek közti evezős nyolcas viadalon öt magyar, illetve két külföldi – lengyel és cseh – egyetem evezőseit utasította maga mögé a győri Széchenyi István Egyetem egysége.

A szervező Antall József Tudásközpont munkatársai szerint a kezdeményezéssel a tudásközpont kiemelt célja, hogy erősítse az egyetemi összetartást, megtöltse élettel a Dunát és a rakpartot, valamint felhívja a figyelmet a sportos és egészséges életmódra. A mintegy 30 ezer néző a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig szurkolhatott a csapatoknak. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek.

KEE, forrás: MTI
Fotó (archív): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.