Közös futásra invitálja a Semmelweis Egyetem Sport Klub szabadidősport szakosztályának elnöke, dr. Gerber Gábor az egyetemi dolgozókat, felhívva a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára. Az október 9-10-i budapesti Spar Maraton futóversenyre jelentős kedvezménnyel nevezhetnek a munkatársak a szabadidősport szakosztály főszervezőjén, Nyámándi Piroskán keresztül, az alábbi e-mail címen: nyamandi.piroska@med.semmelweis-univ.hu. A kétnapos rendezvényen különböző távok között válogathatnak a nevezők.

Szeretnénk minél több egyetemi munkatársat megmozgatni, hiszen egy ilyen szabadidősport-esemény kiváló lehetőséget biztosít a szellemi felfrissülés mellett a közösségépítésre is – fogalmazott dr. Gerber Gábor a Semmelweis Egyetem Sport Klub szabadidősport szakosztályának elnöke és Nyámándi Piroska futónagykövet, főszervező, az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet szakasszisztense. A futófesztiválon a klasszikus maratonisták mellett az indulók rövidebb távokon is kipróbálhatják magukat, bármelyiket is választják az egyetemi munkavállalók különböző mértékű, de jelentős kedvezményt kapnak a nevezési díjból, mely az alábbi címen vehető igénybe: nyamandi.piroska@med.semmelweis-univ.hu

Az eseményen azokat a résztvevő egyetemi dolgozókat, akik igénybe vették a kedvezményes nevezést, külön Semmelweis-sátor várja, amely nemcsak találkozási, pihenő pont , hanem a csomagok őrzését is biztosítja a verseny alatt.

A SPAR Budapest Maraton Fesztivál indító napja, október 9-e hagyományosan a családoké, a gyerekeké, illetve azoké, akik a rövidebb távokat választják. Ezen a napon lehetőség nyílik nevezni a többi között családi futásra, az 5 km-es minimaratonra, 10 km-es távra, illetve váltófutásra is. Vasárnap az egyéni maratonisták mellett párosok és csapatok is teljesíthetik a 42 kilométeres távot, valamint a maratoni szám előszobájaként számon tartott 30 kilométeres táv mezőnyével is együtt lehet futni.

A szakosztály elnöke és a főszervező is személyes példáján keresztül szeretné felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságra. Nyámándi Piroska ultrafutó. Mint mondta, nincs mögötte több éves sportolói múlt, magától kezdett el futni négy éve, mára már a Budapest Sportiroda (BSI) futónagyköveteként népszerűsíti ezt a mozgásformát. Dr. Gerber Gábornak ez lesz a 10. SPAR maratonja.

Bódi Bernadett
Fotó (illusztráció): Adrián Zoltán

 

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.