Idén minden eddiginél több, 800 nevezés érkezett a Dunai Regatta evezős és sárkányhajós versenyére. Összesen 20 felsőoktatási intézmény több mint 500 egyetemistája mérte össze tudását, köztük a Semmelweis Egyetem hallgatói is. Az Antall József Tudásközpont (AJTK) ötödik alkalommal szervezte meg a legnagyobb egyetemek közötti fesztivált, melynek célja a hallgatói közösség erősítése – mondta Gorácz Anikó, az AJTK arculat és kommunikáció irodájának vezetője.

Az esemény népszerűsége évről évre növekszik, egyre több főiskolás és egyetemista áll rajthoz. Idén két külföldi, a Hannoveri és Maastrichti Egyetem is csatlakozott a futamhoz – tette hozzá Gorácz Anikó. Az amatőr sárkányhajó versenyen 18 csapat állt rajthoz, első helyen a Testnevelési Egyetem, második helyen a Pécsi Tudományegyetem, míg a harmadik helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett. A Semmelweis Egyetem a nyolc döntőbe jutott közül a hetedik helyezést érte el. Idén is kreatív videókkal lehetetett nevezni és bekerülni a legénység tagjai közé, amely húsz evezősből és egy dobosból állt.

Gorácz Anikó elmondta, hogy a sárkányhajósok után profi evezősök kavarták fel a Duna vizét. A Semmelweis Egyetem az első előfutamig jutott, ahol harmadik helyezést ért el. A döntőben a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyert, ezüstérmes lett a Hannoveri Egyetem és harmadik helyezett a Budapesti Corvinus Egyetem.

Az igazi regatta-élményt a szurkoló csapatok biztosították, akik mintegy 28 ezren követték végig az izgalmas futamokat – emelte ki az AJTK munkatársa. A vízi számokon kívül az egyik legnagyobb érdeklődést a strandröplabda-bajnokság mutatta. A szünetekben bemutatókkal szórakoztatták a közönséget, de különféle extrém sportokban is kipróbálhatták magukat a vállalkozó szelleműek. A népszerű street workout (kültéri fitneszpark) mellett falmászás, kötéltánc vagy éppen teqball várta a résztvevőket. A sportos aktivitáson túl zenei tehetségkutatót is tartottak, Sound of the University néven – mondta honlapunknak Gorácz Anikó. Az eseményen a döntőbe jutott öt legjobb egyetemi zenekar versengett egymással, a győztes a Fák alatt zenekar lett. 

Homonnay-Bukovenszki Orsolya

Fotó: MTI

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.