A Korányi Frigyes Szakkollégium idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból találkozót szerveztek a szakkollégium korábbi hallgatói számára, ahol áttekintették az intézmény három évtizedes történetét is. A hétvége sportversenyekkel, beszélgetésekkel, élménybeszámolókkal telt a Hársfa utcában, a rendezvényre közel száz egykori kollégista látogatott el.

RS38016_TZ_20151107_037-scrDr. Godó Ferenc, a szakkollégium igazgatója elmondta, 1985-ben, a kollégium alapításakor sikerült nagyfokú önállóságot szerezni, például a szakmai programokat és a felvett hallgatók kiválasztását tekintve, ami nagyon komoly lehetőség volt. Kiemelte, az elmúlt 30 évben jelentős fejlődésen ment át a kollégium,”felnőtté vált”. Mivel a szakkollégium célja elsősorban az egyetemi utánpótlás nevelése, ezért a speciális szakmai programok keretében olyan kurzusokat szerveznek, amelyek paramedicinális területeket érintenek, vagy a mindennapi gyakorlatban fontos készségek fejlesztésében nyújtanak segítséget. Példaként a gépírás kurzust, az asszertív, a kommunikációs, a prezentációs és a személyiség alapú tréninget említette.

Dr. Godó Ferenc a szakkollégiumi találkozón előadást tartott a kollégium történetéről és az elmúlt évek fejleményeiről. A kötetlen programokon a kollégium korábbi és jelenlegi lakói is találkozhattak és eszmecserét folytattak. A megbeszéléseken felmerült egy olyan alumni-közösség létrehozásának a lehetősége is, ami támogatni tudná a szakkollégium szakmai-közösségi programját.

Pogrányi Péter

Fotó: Tuba Zoltán

Galéria

9kép

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.