A hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyi ünnepséget tartottak a Semmelweis Egyetem munkatársai számára a Központi Igazgatási Épület aulájában. Dr. Szél Ágoston rektor és dr. Szász Károly kancellár köszöntőjükben értékelték az elmúlt évet. Az ünnepi hangulathoz a Medikus Zenekar előadása járult hozzá, az ünnepség végén pedig forró tea és bejgli várta a résztvevőket.

Dr. Szél Ágoston rektor ünnepi beszédében szólt róla, hogy mindenki számára örömet jelenthetnek az egyetem 2017-es évben elért sikerei. Az eredmények közül kiemelte a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban elfoglalt előkelő helyezéseket, és azt, hogy az egyetem első lett a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó intézmények listáján a Medicina évkönyvben, valamint kitért rá, hogy a kutatási tevékenységhez kötődő mutatók területén a Semmelweis szintén kiemelkedően teljesít. Az emberi kapcsolatok alakulásának allegóriáját bemutató mese segítségével felhívta a figyelmet arra, hogy fontos számítani egymásra, akkor is, ha olykor súrlódások merülnek fel. „A szeretet gyakorlása vezet el a legfőbb boldogsághoz” – idézte Szent István király Imre herceghez írott intelmeit, és irgalmasságra, türelemre, alázatosságra, becsületességre intette az egyetem munkatársait.

Dr. Szász Károly kancellár az év végi számvetés során köszönetet mondott a közös eredményekért dr. Szél Ágostonnak, valamint az egyetem valamennyi munkatársának. Kiemelte, hogy a jó működési eredmények, illetve az, hogy nemrég újabb három évre kancellári kinevezést kapott, a közös munkának köszönhető. A közelgő rektorválasztásról elmondta, az új rektor személyétől függetlenül a célja továbbra is az, hogy jó együttműködés legyen az egyetem két vezetője között a teljes egyetemi közösség szolgálata érdekében. A karácsonyról szólva úgy vélekedett, meg kell találni az ünnep értelmét, és nem szabad kiüresíteni annak lényegét. A Himnusz szavait idézve kiemelte, hogy a bőség eléréséhez előbb jókedvre van szükség, és azt kívánta, hogy ez a gondolat kísérjen mindenkit a feladatai elvégzésében a következő év során.

Az ünnepség zárásaként a Medikus Zenekar Vivalditól adott elő furulyaverseny-részleteket.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Galéria

6kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.