RS34592_KA-20150907-IMG_9066-scrMegújult az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika ambuláns és betegfelvételi részlege, amely egy nagyobb átalakítás első fázisa – mondta el dr. Szabó Attila, a klinikai igazgatója, aki az egyetem vezetőinek bemutatta a nemrég elkészült nagyon modern és korszerű gyerekbarát környezetet.

Tájékoztatása szerint az átalakításoknál egyrészt az volt a cél, hogy a gyerekek, a szülők és munkatársak számára is egy kényelmesebb környezet jöjjön létre, másrészt a projekt RS34595_KA-20150907-IMG_9057-scrvégén elkészül majd egy egynapos sürgősségi gyermekellátó rész.

Az átalakítás első ütemében létrejöttek olyan betegvizsgálók és ambuláns helyiségek, amelyek szín és formavilágukban a gyerekekhez igazodnak. Gyerekbaráttá tették a mosdókat is, amelyekben hangszórókon keresztül minden információ eljutatható az ott tartózkodók számára is. Az igazgató kitért arra: emellett kialakítottak egy barátságos szoptatós helyiséget azoknak az anyáknak, akik éppen valamilyen ellátásra várakoznak a kisbabájukkal.

RS34596_KA-20150907-IMG_9055-scrHozzátette: a felújítás során kialakítottak egy elektronikus visszajelző rendszert a szülők számára, amelyen információk láthatók a klinikáról, az ott dolgozókról, hamarosan pedig felkerülnek rá a klinika dolgozói által írt, az otthoni betegellátásról, sürgősségi helyzetek megoldásáról szóló könyv egyes fejezetei, de a rendszer akár mesefilmek vetítésére is alkalmas. A betegek mellett információs felületként szolgál a hallgatók számára is. Az új részt olyan technikai, gépészeti háttérrel szerelték fel, amely környezetkímélő és gazdaságos is egyben – ismertette az igazgató.

Tóth-Szabó Szilvia
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.