Önköltséges sebészeti szolgálatások is elérhetővé váltak az I. Sz. Sebészeti Klinika második emeletén kialakított VIP betegszobákban. A 20,2 millió forint értékű beruházás a Semmelweis Kft. finanszírozásával valósult meg. A 2×2 ágyas, három helyiséges VIP blokkban általános sebészeti, proctológiai, gasztroenterológiai, illetve plasztikai sebészeti szolgáltatásokat és vizsgálatokat vehetnek igénybe a betegek. Olyan pillanata ez a magánvállalkozással összekapcsolódó egyetemi betegellátásnak, amiben sok specifikum és unikum van – emelte ki dr. Harsányi László, a klinika igazgatója. A szobák ünnepélyes átadásán részt vett dr. Szász Károly kancellár, dr. Merkely Béla, a Klinikai Központ elnöke, illetve Kovács Róbert, a Semmelweis Kft. ügyvezetője.

Dr. Harsányi László hangsúlyozta, az újonnan kialakított részleg legnagyobb jelentősége, hogy ezzel egy új területen áll rendelkezésre a fizetős ellátás lehetősége Magyarországon szervezett formában, mivel a profilban olyan, komoly szakmai hátteret igénylő műtétek is találhatók, amiket ma egyetlen más szolgáltató sem végez fizetős alapon. Hozzátette: itt a legmagasabban képzett szakemberek, stabil intezíves háttérrel nyújtják a plasztikai- és esztétikai sebészeti beavatkozásokat is. Mint mondta, a Semmelweis Kft. ezzel olyan terület felé nyitott, ami korábban hiányzott profiljából. Kitért rá, a klinika 109 éves épületében látványos ez a fajta megújulás. Végezetül örömét fejezte ki az új szemléletű, táguló kínálatot jelentő magánvállalkozás létrejöttéért, köszönetet mondva a Semmelweis Kft.-nek.

Dr. Szász Károly kancellár ismertette a beruházás előzményeit, amihez a szükséges pénzügyi alapot a Semmelweis Kft. eddigi eredményes működése teremtette meg. A teljes beruházás értéke 20,2 millió forint volt, ami tartalmazza a három helyiség teljes külső és belső nyílászárócseréje mellett az új informatikai, telefon-, és nővérhívó-rendszer kiépítését, festést, burkolást, a szobák klimatizálását, saját vizesblokkal, új bútorokkal, tévével, wifivel, illetve számtalan egyéb egészségügyi és egyéb kényelmi kiegészítővel való ellátását. Ezek egy részét a FINA rendezvényre vásárolt eszközökből oldották meg – ismertette a kancellár. Utalt rá, az első betegeket már márciusban fogadta az új egység, azóta magyar és a külföldi páciensek egyaránt folyamatosan érkeznek. Elmondta, a klinika 7,5 millió forintos bevételt realizált néhány hét alatt.

Dr. Merkely Béla elmondta, nagy érdeklődés várható a klinika nyújtotta új profilok iránt, melybe 25 féle általános sebészeti, 19 féle proctológiai, 6 féle gasztroenterológiai és a legkomolyabb profilt jelentő, 82 féle műtétet tartalmazó plasztikai sebészeti terület tartozik. Kiemelte, a Semmelweis Kft. egy kiváló partner ötletek, pluszbevételek megteremtéséhez. Hozzátette: a kft. és a Klinikai Központ közös összefogással komoly lehetőséget teremtett az I. Sz. Sebészeti Klinikán. Azt kívánta a klinika munkatársainak, hogy éljenek a lehetőséggel, és minél több beteget gyógyítsanak itt.

Kovács Róbert köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködtek a beruházás létrehozásában. Elmondta: az előkészítés 2017 tavaszán, az építészeti munkálatok 2017 kora őszén kezdődtek a klinika második emeletén, a néhány éve kialakított modern műtőblokk szomszédjában egy 85 négyzetméteres, műszaki állapota miatt betegellátásra már nem használt épületrészben.

Kiss-Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

Galéria

11kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.