Józsefvárosi Becsületkereszt érdemérmet vehetett át dr. Tringer László, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika professor emeritusa a VIII. kerület egészségügyéért kifejtett több évtizedes munkásságáért.

Új kép

Józsefváros a hagyományokhoz híven József napon, március 19-én tüntette ki a kiemelkedő érdemeket szerzett kerületieket az Olasz Intézet dísztermében. Kocsis Máté polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: egy magára valamit adó városnak kötelessége megadni az illő tiszteletet a közösség értékes, erkölcsi példát mutató tagjainak.

Dr. Tringer László pszichiáter, pszichológus kezdeményezésére terjesztették ki a Pszichiátriai Klinika tevékenységét az egész Józsefvárosra. A professzor kerületi lakosként került a díjazottak közé, korábban pedig többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, valamint a Batthyány-Strattmann-díjat is átvehette. Mint mondja: minden tízedik magyar egyetemista a Józsefvárosban tanul, ennek pedig óriási szerepe van a kerületiek életében.

Mozer Mária

Fotó: Ványi Ákos

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.