P1050116Radák Zsolt, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja a Kari Tanács tagjaival ünnepélyes keretek között fogadta a TFSE női röplabdacsapatát. A sportolók az elmúlt bajnoki szezonban olyan sikereket értek el, amelyre eddig még nem volt példa a szakosztály életében.

A csapat két évvel ezelőtt még NB II osztályban szerepelt, tavaly már bent tudott maradni a legjobb csapatok között, és több olyan, tehetséges játékossal is kiegészült, akik nagyon fiatalok, ugyanakkor már elég tapasztalattal rendelkeznek, hiszen majdnem mindegyikük korosztályos válogatottban szerepelt. A csapat először a Magyar Kupán bronzérmet szerzett, majd az NB I bajnokságban is sikerült a legjobb négy közé jutás.P1050094

Ezek a mérkőzések az egyik fél harmadik győzelméig tartanak. Németh Lajos szakosztályvezető így emlékszik a bronzéremért folyó küzdelemre: „Az első két mérkőzést ellenfelünk nyerte és már csak egy győzelem hiányzott ahhoz, hogy megnyerjék a bronzérmet, ráadásul ezt a mérkőzést Békéscsabán játszottuk. Csapatunk hihetetlen akarattal küzdve nyert, majd a következő hazai mérkőzést is sikerrel vívta meg. Ezzel 2:2 lett az állás, és az ötödik, mindent eldöntő csatára ismét Békéscsabára utaztunk. Nem akármilyen küzdelem volt, a tizenöt pontos ötödik játszmában 14:10 vezettünk, de innen kezdve sajnos nem tudtunk nyerőt húzni. Annak ellenére, hogy már félig-meddig a nyakunkban éreztük az érmet, nem lehetünk elégedetlenek, hiszen kis csapatunk hosszú, de hosszú szünet után bizonyította azt, hogy a tanulás mellett is lehet magas szinten sportolni, kimagasló eredményeket elérni.”

P1050113A csapat tagjai közül többen a Testnevelési és Sporttudományi Kar hallgatói, mások más egyetemen, főiskolán tanulnak.

A csapat tagjai: Németh Lajos szakosztáylvezető, Hollósy László vezetőedző, Foki Róbert manager másodedző, Hiervarter Ákos statisztikus, Schönfeld Tamás masszőr, Horváth András edző, Kleczli Csaba, edző, Tóthné Kiss Betti csapatkapitány, Antal Anett, Bánlaki Mária, Erdős Zsófia, Fritz Ágnes, Gyenge Andrea, Gyimes Zsófia, Hornok Nikolett, Kolada Judit, Kötél Dóra, Lakatos Enikő, Lutter Eszter, Oláh Vivien.

Forrás: Testnevelési és Sporttudományi Kar
SzZs