A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) lezárta az olimpiai kvalifikációt, 158 magyar sportoló utazik a megmérettetésre.
A július 27-től az augusztus 12-ig tartó XXX. nyári olimpián a Semmelweis Egyetem sportvezetőkkel, edzőkkel és sportolókkal is képviselteti magát. A delegáció tagja lesz dr. Tóth Miklós, a SE Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja, aki Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, és ott lesz az olimpián Mocsai Lajos docens, a férfi kézilabda válogatott edzője, Dr. Lénárt Ágota docens, valamint Kalmár Zsuzsa docens, aki nemzetközi bíróként vesz részt az sporteseményen.
Az olimpiai csapat tagjai közül a Semmelweis Egyetem volt vagy jelenlegi hallgatója a többi közt Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Tompa Orsolya (úszás), Deák Bárdos Mihály (birkózás), Kovács Katalin, Dombi Rudolf, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás (kajak-kenu), Széll Domokos (evezés), Káté Gyula (ökölvívás), Marosi Ádám (öttusa), Mészáros Anett, Karakas Hedvig, Ungvári Miklós, Madarász Tamás (judo), Zwickl Dániel, Tóth Krisztina (asztalitenisz), Kővágó Zoltán (diszkoszvetés), a férfi vízilabda-válogatottból Steinmetz Ádám, a férfi kézilabda-válogatottból pedig Mocsai Tamás és Császár Gábor.

A nyári olimpiának 1908 és 1948 után ismét London ad otthont, ahol 26 sportágban 302 bajnoki címért küzd meg 10 és fél ezer sportoló. Az olimpiai játékok központi helyszíne a kelet-londoni vadonatúj, nyolcvanezres Olimpiai Stadionban lesz.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt korábban azt mondta, hogy a mintegy másfél száz fő alkotta csapatunk számára tíz érem, közte három arany megszerzése a cél, de ennél azért több is lehet.
A PwC pénzügyi tanácsadócég előrejelzése szerint Magyarországtól némileg jobb szereplés várható Londonban, mint a legutóbbi, pekingi olimpián: 11 éremmel a 20. legeredményesebb nemzet lehet. A vállalat immár negyedik alkalommal végez tudományos módszereken alapuló becslést a várható ötkarikás eredményekről.

T-Sz.Sz.