Gresits Orsolya beszámolója

A teherautó 6 órakor érkezett a Nagyvárad térre. A HÖK-ös fiúk gyorsan felpakoltak, és útnak indultak a Zágrábi út felé, ahol a csapat másik része dolgozott, hogy a hallgatók érkezésekor már minden készen álljon. Idén ugyanis újra a Zágrábi úti sporttelepen rendeztük meg az ÁOK-FOK-GYTK-EKK-ETK közös sportnapját.

Az egyetemi sportnapot a pompom csapat bemutatója nyitotta meg. A Medikus Kupára megtanult koreográfiát így az is megtekinthette, aki esetleg nem jutott el az év legnagyobb orvostanhallgató-találkozójára. A megnyitó után az előre meghirdetett versenyszámokban mérhették össze tudásukat a kilátogatók, mint a streetball, röplabda, labdarúgás, tollas, tenisz és asztalitenisz. A résztvevők között valamennyi kar képviseltette magát, sőt egyetemünk külföldi hallgatói is nagy számban sportoltak.

Míg folytak a mérkőzések, hátul három hatalmas bográcsban rotyogott a gulyás. Az egyiket a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete, a másikat a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesülete, a harmadikat pedig a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete főzte. Ebédszünetben ezeket kóstolhatták meg a sport közben megéhezett vendégek. A hallgatóbarát büfét az Instruktor Öntevékeny Csoport biztosította.

A sportversenyeken kívül különböző Wii játékokkal, logikai játékokkal, Rubik kockákkal, ördöglakatokkal is készültünk a szellemi sportokat jobban kedvelő, meccsre várakozó, vagy elfáradt hallgatókra gondolva.

A futballpálya túloldalán egész nap egy különleges teherautó parkolt. Különleges, hiszen alig egy óra alatt mászófallá alakítható át. A „hagyományos” mászófalon kívül egy jégcsákánnyal mászható, fából készült falat, és a közkedvelt rekeszépítős játékot is ki lehetett próbálni – természetesen szigorúan biztosítva, sisakban és beülőben.

Délután – akinek még maradt energiája – zumbázhatott Nikivel, megtekinthette a hastánc bemutatót, és a sportversenyek döntőire is ekkor került sor. Akik pedig még mindig bírták szusszal, este hatalmasat táncolhattak a sportnap hagyományos afterpartyján.

A hangulatról a DJ Szeráf, DJ Riot és DJ Szaszim gondoskodott (mindhárman egyetemünk volt, vagy jelenlegi hallgatói). Szerencsére az idő egész nap gyönyörű volt: kék ég, napsütés, 25 fok. talán ennek is köszönhető, hogy közel ötszáz hallgató látogatott ki a sportnapra.

A Hallgatói Önkormányzat nevében köszönöm szépen a részvételt, jövőre is várunk benneteket sok szeretettel! Köszönöm továbbá a szervezők színvonalas munkáját, dr. Kiss Kálmánnak és a Zágrábi úti sporttelep valamennyi dolgozójának pedig a sok segítséget!

SzZs