Szakosztályvezető:

Dr. Gerber Gábor

FOK dékán

Szervező/kapcsolattartó: 

Nyámándi Piroska
Telefon: +36 20 825 0095
E-mail: seskszabadidosport@gmail.com

Legfrissebb híreink →

Futás

Futás

Futás edzés: ELŐZETES és visszaigazolt jelentkezés után

            szerda, 19:30, Margit-sziget, Margit híd felőli lejárat, jobb oldali beugró

A Semmelweis Egyetem Sport Klub Szabadidősport szakosztály célja az érdeklődő tagok kezdő, újrakezdő, haladó amatőr és hobbisportolók támogatása, ösztönzése a lehetőségek és feltételek megteremtésével, a sportközösségünk létrehozásával.

A szakosztály fő profilja jelenleg a futás, de hamarosan további sportokat is csatlakoztatunk, mint például a triatlon és a búvárkodás.
Közösségünk részt vesz amatőr fővárosi, és vidéki futóversenyeken, egyéniben és csapatszámokban egyaránt. Versenyeinken igyekszünk az ökológiai lábnyomunkat telekocsi szervezésével csökkenteni.

Klubunk tagjainak kedvezményes vásárlási és kedvezményes nevezési lehetőségeket biztosítunk kiemelt partnereinknél. A megjelölt versenyeken igénybe vehetik a szakosztály saját sátrát (öltöző, őrzött csomagmegőrző, pihenési pont), kedvezményesen, vagy ingyen nevezhetnek partnereink versenyein, futással (állapotfelmérés, amatőr versenyfelkészítés, edzésterv, futástechnika, életmód) kapcsolatos tanácsadást kaphatnak, ingyenesen részt vehetnek edzéseinken, közösségi esemény futásainkon és belépéskor az egyesület saját technikai pólójával is megajándékozzuk.

Facebook oldalunk elérhető: https://www.facebook.com/SESKSZOSZ

Túra

Túra

Kapcsolattartó: Katona László
testnevelő tanár, túravezető:
katonalaci3@gmail.com

A tavaly megalakult egyetemi Sport Club Szabadidősport szakosztályhoz csatlakozott a Túracsoport, idén tavasztól teljes, éves programkínálatával járul majd hozzá a hallgatóink és dolgozóink (valamint családtagjaik) egészséges szabadidő-eltöltéséhez.

A túracsoport céljai:

  • Lehetőséget biztosítani a rendszeres túrázásra (mindenki, de elsősorban) egyetemünk hallgatói, dolgozói és családtagjaik számára
  • A túrákhoz kapcsolódóan az érintett tájak, vidékek földrajzi, történelmi és kulturális értékeinek, emlékeinek felkeresése, megismerése
  • A túrákkal hozzájárulni a résztvevők fizikai és mentális egészségének megőrzéséhez, fejlesztéséhez

A programban szerepelnek majd:

  • Könnyű, 3-4 óra időtartamú gyalogos túrák a Budapest környéki hegyekben – elsősorban a túrázással ismerkedők ill. kisebb gyermekekkel résztvevők számára
  • Hosszabb, 20-25 km-es túrák gyakorlottabbaknak, valamint futótúrák, terepfutások, teljesítmény-túrák
  • A szakosztályi tagok számára: egyrészt nem ismert, nem járt, különleges hegyvidéki régókba vezető, másrészt a magashegyi túrákra felkészítő, nomád túrák illetve nyaranta egy-egy magashegyi (2-3000 méternél magasabb régióba vezető) túra
  • Évente egy u.n. csillagtúra, melyen néhány km-es távtól a hosszabbig van/lesz kínálat és lehetőség, hogy ki-ki a saját távja felénél, délidőben egy szép kilátópontnál vagy egyéb érdekes helyen megpihenve találkozzon a más távokon résztvevőkkel.

A csoport Facebook oldala: (hamarosan)