Vezető: Dr. Tóth Babett PhD
A dietetikai szolgálat célja, hogy a páciensek állapotához igazított, személyre szabott táplálkozási tanácsadással és étrendi javaslatokkal elősegítse a rehabilitáció sikerét és a jobb életminőség elérését. Dietetikus szakembereink a legfrissebb tudományos ajánlások és gyakorlatok alapján dolgoznak, figyelembe véve az aktuális kórképet, a rehabilitáció fázisát, a beteg fizikai állapotát és életmódját. Kiemelt figyelmet fordítanak a fehérje- és energiaigény pontos meghatározására, különösen felfekvésre hajlamos, immunszupprimált, vagy megnövekedett katabolizmussal járó állapotokban (pl. stroke, traumás sérülések, major amputációk, onkológiai betegségek). Szolgálatunk a kórházi ellátás részeként biztosítja a tápláltsági állapot felmérését, a szükséges étrendi módosításokat, valamint a páciensek és hozzátartozóik edukációját is, segítve a helyes étrend otthoni folytatását. Feladatuk továbbá a mesterséges táplálás tervezése és kontrollja azoknál a betegeknél, akiknél a szájon át történő táplálkozás nem megoldható. Az Élelmezési Osztállyal együttműködve biztosítják a betegellátás dietetikai felügyeletét.
Dietetikusok:
Balásy Orsolya
Barta Beáta
Nádor-Nikitits Nikolett MSc
Polyovka Mariann
Tejék Dóra
Török Luca Jozefa
Zsifkó Zita