Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy 2023.04.27.-én, a Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezett, az integráció 20 évét ünneplő jubileumi ünnepség nagy sikerrel lezajlott. Az eseményt a Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola, valamint a Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézete szervezte. 

Az ünnepségen 42 fő volt jelen. A résztvevők között köszönthettük Hévízgyörk polgármesterét, a Semmelweis Egyetem Pető András Kar dékánját, intézményfenntartókat, vezetőket, az utazókonduktori szolgálat munkatársait, az elmúlt 20 év szakmai munkájában meghatározó szerepet vállaló pedagógusokat, valamint SE PAK hallgatókat. 

Az eseményt Bazan Tibor, Hévízgyörk Község polgármestere, valamint Makk Ádám SE PA EKPMI intézményvezető nyitották meg. Kiemelték, hogy az elmúlt 20 év pedagógiai munkája nem valósulhatott volna meg odaadó, elhivatott, áldozatkész pedagógusok nélkül. Hangsúlyozták, hogy az ünnep lehetőséget ad megállni, és visszatekinteni mindarra a kiemelkedő szakmai sikerre, ami az elmúlt két évtizedben történt. Ezáltal segíti a szakmai megújulást, a közösségépítést, s azt, hogy egymástól újat tanuljunk. 

Szabóné Forgács Gabriella tankerületi igazgató a térségben megvalósuló, esélyegyenlőséget támogató intézkedésekről, jó gyakorlatokról tájékoztatta a jelenlévőket. 

Mátyásiné Kiss Ágnes SE PAPI igazgató 20 év mérföldkövei, eredményei című előadásában a múltat idéző képsorokat és meghatározó emléket elevenített fel. Érzékletesen tárta a hallgatóság elé, hogyan indult annak idején a szakmai együttműködés Hévízgyörk és a Pető András Kar között. 

Kustra Hajnalka, a Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola intézményvezetője az iskola sikertörténeteit mutatta be. Színes videóval szemléltette, milyen gazdag programokkal, eseményekkel, technikai, innovatív kezdeményezésekkel gazdagítják az oktatási intézménybe járó gyermekek, családok életét. 

Dechertné Bartos Adél, a Veresegyházi EGYMI intézményegység vezetője az utazó tanárok munkájának helyzetelemzésével bemutatta, milyen nagy szerepük van a szakembereknek az integráció-inklúzió hatékony megvalósításában. 

Az előadások sorát az utazókonduktori szolgálat intézményegység vezetője, Perge Krisztina zárta, aki az utazó konduktorok munkájának sokszínűségét mutatta be. 

Ezt követően ünnepélyes keretek között elismerő oklevelek kerültek átadásra. 

Hévízgyörk Községtől oklevelet kapott Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea SE Pető András Kar dékán, Mátyásiné Kiss Ágnes SE PAPI igazgató, valamint Makk Ádám SE PA EKPMI intézményvezető. 

Az SE Pető András Kar elismerő oklevelében részesültek Bazan Tibor, Hévízgyörk Község Önkormányzat polgármestere; Szilágyiné Pápai Anna, nyugalmazott óvodavezető; Kustra Hajnalka, a Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola intézményvezetője; a Sün Balázs Óvoda-Bölcsőde munkatársai nevében Juhászné Galbavi Tímea óvodavezető; A Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola munkatársai nevében Kolesza Mariann intézményvezető helyettes.

A délután folyamán az esemény résztvevői betekintést nyertek Remenyiczki Ágnes utazó konduktor komplex konduktív rehabilitációs órájába. Az iskola tornatermében három diák számára tartott konduktív fejlesztő foglalkozást. 

Az esemény zárásaként az érdeklődők közösen megtekintették a hévízgyörki árpád-kori Öregtemplomot. 

Az esemény meghívója itt található honlapunkon

Galéria

13kép