Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézete által szervezett online szakmai napra. 
Az esemény egy több részes programsorozat harmadik része. Az első 2018 májusában, a második 2019 januárjában került megrendezésre személyes jelenléttel. Ezt követően a Covid helyzet miatt sajnos kellett tartanunk egy hosszabb szünetet. Most azonban nagy örömükre online formában lehetőségünk adódott a harmadik rész megszervezésére.

Téma: III. Terápiák és módszerek a mozgásfogyatékossággal élő gyermekek fejlesztésében (NILD terápia és Homloklebeny tréning)

Időpont: 2022. május 19., csütörtök, 14:00-16:00

Helyszín: online, ZOOM felület

Regisztráció: a részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött: REGISZTRÁCIÓ

Az online ZOOM felületre való belépés linkjét a regisztrációt követően, az esemény előtt néhány nappal küldjük ki a megadott email címre.

Jelentkezési határidő: 2022. május 16., hétfő

Kiemelt vendég: Feketéné dr. Szabó Éva SE Stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes
A szakmai nap házigazdája: Mátyásiné Kiss Ágnes SE Pető András Pedagógiai Intézet igazgató
A szakmai nap moderátora: Muzslai-Bízik Hanna az SE Pető András Pedagógiai Intézet munkatársa

Program

14.00 – 14.10 Köszöntő, megnyitó Feketéné dr. Szabó Éva
Muzslai-Bízik Hanna 
Mátyásiné Kiss Ágnes
14.10 – 14.55 1. Előadás: NILD terápia Gergely Anikó
konduktor-tanító, oktató Alapozó-és NILD terapeuta
14.55 – 15.00 Kérdések-válaszok a NILD terápia kapcsán Gergely Anikó
15.00 – 15.45 2. Előadás: Homloklebeny tréning Sólyom Brigitta
pszichopedagógus, oktató Alapozó-és Homloklebeny terapeuta
15.45 – 15.50 Kérdések-válaszok a Homloklebeny tréning kapcsán Sólyom Brigitta
15.50 – 16.00 A program zárása Muzslai-Bízik Hanna 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 

Kedves Érdeklődők!
Örömmel tesszük közzé a NILD és a Homloklebeny terápiáról szóló előadásokat, melyek korlátozott ideig (2022.05.29.-ig) elérhetőek.
Az előadók az előadások közzétételéhez, diáinak, szövegének további felhasználásához nem járulnak hozzá


A NILD terápiáról Gergely Anikó tartott előadást, aki konduktor és oktató Alapozó-és NILD terapeuta, tehát ezeket a terápiás eljárásokat nemcsak ismeri, de oktatja is, hosszú évek óta. 28 éve végzett konduktorként. 2003 óta NILD terapeuta, Magyarországon az elsők között végezte el a NILD tanfolyamot. A képzés első két szintjét angol nyelven tanulta, mert akkor még nem volt magyarra adaptálva a terápia. Jelenleg az Újkapu Diagnosztikai és Fejlesztő Központban dolgozik, amelynek létrejötte az ő nevéhez fűződik.
(Technikai akadályok miatt a NILD terápiás előadás első néhány perce sajnos lemaradt a felvételről, ezért a kellemetlenségért elnézést kérünk!)
NILD ELŐADÁS

A Homloklebeny terápiáról Sólyom Brigitta pszichopedagógus, oktató Alapozó-és Homloklebeny terapeuta tartott előadást, aki a Csodakapu Alapítvány szakmai vezetője. Főként idegrendszerileg éretlen, tanulási nehézségekkel küzdő, hiperaktív és figyelemzavaros gyermekekkel foglalkozik. Részt vesz a diagnózis felállításában is. Az ő nevéhez fűződik a Homloklebeny terápia gyakorlatainak oktatható formában való rendszerezése, illetve annak önálló terápiává válása. Brigitta már mintegy 10 éve Homloklebeny tréner oktató.
HOLMLOKLEBENY ELŐADÁS

A szakmai nap szervezői: Mátyásiné Kiss Ágnes, Muzslai-Bízik Hanna

További információ kérhető elérhetőségeink valamelyikén