Elfogadta a szenátus a Semmelweis Egyetem újjászervezett Klinikai Központjának működési rendjét (SzMR), amely lehetővé teszi, hogy – az eddigi gyakorlattól eltérően – a klinikai rektorhelyettes legyen az operatív irányítója a betegellátás szervezésének.

A szenátus elfogadta az egyetem 2015-ös kiegészített költségvetését, 400 millió forintos külön keretet biztosítva a klinikum gazdálkodási helyzetének javítására, annak érdekében, hogy a betegellátás hatékonysága növekedhessen.

Idén először egyébként, még az év elején, egyensúlyi költségvetést készített az egyetem. A kormányzati szakmapolitikai döntésnek megfelelően ugyanis a büdzsé csak olyan bevételekre épülhet, melyek tartósan, kiszámíthatóan és hosszabb távon jelentkeznek az egyetem gazdálkodásában. A szemléletváltás célja egyebek mellett az volt, hogy ne legyen eleve túltervezve a költségvetés. A klinikák és intézetek többsége, megértve a helyzetet több lépést is tett a hatékonyabb működés érdekében, az egyetem likviditási helyzete – a kormányzati és a belső intézkedések hatására – számottevően javult, a lejárt szállítói állomány az év eleji összeg 30 százalékára csökkent, melynek döntő része 30 napon belüli esedékességű.