Még ősszel három helyszínen kezdődik el energetikai korszerűsítés a Semmelweis Egyetemen: a Belső Tömb, a Külső Klinikai Tömb, valamint a Kútvölgyi Klinikai Tömb területén, miután a Semmelweis Egyetem 1,7 milliárd forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán.

RS34759_KA-20150909-IMG_9449-scrA Kútvölgyi Klinikai Tömbben a kórház teljes épületének, valamint a rendelőintézet négyemeletes részének homlokzati felújítása, az állványzat megépítésével, a külső burkolat bontásával kezdődött meg és a külső nyílászárók cseréjével folytatódik majd. A Belső Tömb területén a Központi Igazgatási Épületben már elkezdődött a munka, itt a külső nyílászárókat cserélik le korszerű, hőszigetelt üvegezésű ablakokra. A projekt harmadik helyszíne a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, ahol az ütemezés pontosítását követően szintén hamarosan megkezdődik a külső nyílászárók cseréje.

Az energetikai beruházások várhatóan 30%-os hőenergia megtakarítást, illetve költségcsökkenést eredményeznek.

A „Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai” tárgyú felhíváson a Semmelweis Egyetem összesen 1.753.311.465 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a KEOP-5.6.0/12-2013-0030 számú projektre. Ezen kívül a Semmelweis Egyetem saját forrásból 266.794.607 forintot biztosít a támogatásból nem finanszírozható, de műszakilag az energetikai korszerűsítéssel egyidőben elvégezni szükséges munkák költségeinek biztosítására.

infoblokk_kedv_final

image description