A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díjat idén Mihalicz Csilla, a Nők Lapja munkatársa, a Kopp Mária Hírszerkesztői Díjat Kálló Izabella, az InfoRádió riportere nyerte el.

Mihalicz Csilla a Küzdeni és bízni című riportjában a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán folyó áldozatos munkát mutatja be. A Nők Lapjában 2014 augusztusában megjelent cikk azt járja körül, hogy a súlyosan beteg gyermekeket is kezelő intézmény mi mindent tesz meg azért, hogy a kis betegek ne kórházba, inkább játszóházba érezzék magukat, hogyan érik el a munkatársak, hogy szorongás helyett inkább reményt adjanak. Mihalicz Csilla cikke Marjai János fotóival együtt közös alkotás.

KA-20150630-IMG_5411-se-nap-mediadij_3Az InfoRádió riportere, Kálló Izabella rendszeresen ad hírt az egyetem egészségügyi fejlesztéseiről, a tudományos élet újdonságairól. A Hírszerkesztői díjat a vesetranszplantációról illetve a gyermekstresszről szóló riportjaiért kapta. A veseátültetések kapcsán arról számol be, hogy az Eurotranszplant 76 sebészeti centruma közül lett az első a Semmelweis Egyetem Transzplantációs Klinikája tavaly. A gyermekeket érintő stresszről szóló összeállításában Major Melindától, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika gyermekpszichológustól gyakorlati tanácsokat kér, melyeket a szülőket a mindennapokban segíti az intő jelek észrevételében.

Az elismeréseket Dr. Szél Ágoston, rektor adta át a Semmelweis Napi ünnepségen. A médiadíjra kiírt pályázatra évről-évre egyre több pályamű érkezik, idén is több mint ötven anyagból választotta ki a győzteseket a Dr. Hermann Péter dékán vezette bíráló bizottság. 

A díjjal az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismeri ez az egyetem, immár ötödik éve. A díjat 2012-ben Kopp Mária pszichológus professzorra emlékezve neveztek át. A névadás tisztelgés életműve és munkássága előtt, melynek szerves része volt a széles közvélemény tájékoztatása a médián keresztül.