A hazai koraszülött ellátásban vezető szerepet játszó Semmelweis Egyetem három klinikáján újult meg a koraszülöttek intenzív ellátásával foglalkozó úgynevezett PIC osztály. A 858 millió forintos uniós pályázati forrásból lecserélték a koraszülöttek gyógyításában nélkülözhetetlen életmentő műszereket, így mostantól fogva a legmagasabb szintű ellátást a legkorszerűbb műszerekkel tudja biztosítani az egyetem.

A fejlesztés keretében összesen 294 műszert szereztek be az I. Sz. és a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika és az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika koraszülött intenzív osztályain. Az új, világszínvonalú inkubátorokkal, betegőrző monitorokkal, lélegeztető gépekkel és infúziós pumpákkal ugrásszerűen nőtt az újszülöttek ellátásának biztonsága, csökkent a komplikációk és károsodások rizikója.

Időpont: 2015. június 23. kedd, 10 óra
Helyszín: I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Könyvtár (1083 Budapest, Bókay János u. 53.)

PROGRAM:

10:00 – 10:05                       MEGNYITÓ BESZÉD – Dr. Tímár József, rektorhelyettes, SE

10:05 – 10:10                        BESZÉD – Dr. Beneda Attila, helyettes államtitkár, EMMI

10:10 – 10:15                         TÁJÉKOZTATÓ – Dr. Szabó Attila, projektmenedzser

10:15 – 10:20                        TÁJÉKOZTATÓ – Dr. Szabó Miklós, szakmai vezető

10:25 – 10:40                        LÁTOGATÁS a PIC osztályon (interjúk, fotózás, forgatás)

A sajtótájékoztató után lehetőség lesz interjúk készítésére és fotózásra, forgatásra a PIC osztályon az újszülöttek egészségi állapotának és személyiségi jogainak tiszteletben tartása mellett.

infoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA