„A KMOP-4.2.1/B-10-2011-0010 azonosítójú „Semmelweis Skill Centrum” –  infrastruktúrafejlesztés a gyakorlati képzés színvonalának emelése érdekében című pályázat 2014. március 31-én lezárul. A projekt zárórendezvénye 2014. március 25-én került megrendezésre.

A Semmelweis Egyetem a projekt keretében Magyarországon egyedülálló, a gyakorlatorientált oktatást elősegítő skill labor kialakítását és fejlesztését valósította meg.

A közel 400 millió forint összköltségű projekt keretében létrejött a Központi Szimulációs Központ az Ernő utcában, valamint ehhez kapcsolódóan további 16 intézetében valósult meg fejlesztés, audiovizuális felszerelések és gyakorlati segédeszközök beszerzése.

A zárórendezvény keretében a Központi Szimulációs Központon kívül részletesen bemutatásra került a Városmajori Klinikai Tömb műtői és előadóterme között kiépített audiovizuális közvetítő rendszer, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán működő virtuális valóság rendszer, valamint a III. Belgyógyászati Klinikán kiépített mikroszkóphoz illeszkedő kamera- és monitorrendszer.

RS14308_KA-20140325-IMG_3560-skill-zarorendezveny-scr

Az egyetem vezetése, a hallgatók meghívott képviselőivel egyetértve hangsúlyozta, hogy a fejlesztések az egyetem hosszútávú – gyakorlati képzést modernizáló – törekvéseinek fontos állomását jelentik.  A projekt eredményei révén a hallgatók számára elérhetővé vált a curriculumba épített szimulációs gyakorlat, ezáltal felkészültebben állhatnak a valós helyzetek kihívásai elé.

A „Semmelweis Skill Centrum” – infrastruktúrafejlesztés a gyakorlati képzés színvonalának emelése érdekében elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg (KMOP-4.2.1/B-10-2011-0010).

TAMOP-ERFA