A közlemény ezen a linken olvasható.

A Semmelweis Egyetem orvostan-hallgatói egyedülálló skill- és szimulációs laborban gyakorolhatnak a 2013 februárjától. A fonendoszkópos vizsgálattól a katéterezésen és a perifériás vénaszúráson át az újraélesztésig számos beavatkozást végezhetnek el a leendő orvosok a labor készségfejlesztő eszközein és az élethű – HiFi, vagyis magas hűségű – bábukon.

A labor kialakítására és a kapcsolódó fejlesztésekre több mint 330 millió forint összegű uniós támogatást nyert el a Semmelweis Egyetem. A fejlesztés révén modern, szimulációs eszközökkel felszerelt oktatóközpont jött létre, amely mintegy háromezer hallgató gyakorlatorientált képzését teszi lehetővé. A projekt sikeres megvalósításához a Semmelweis Egyetem saját forrásból felújította a központi skill- és szimulációs labornak otthont adó, Ernő utcai épületét.

A rövidesen záruló projekt keretében az egyetem további 15 intézetében, klinikáján valósult meg eszköz- és műszerbeszerzés, amelyek ugyancsak a leendő orvosok magas színvonalú gyakorlati oktatását segítik.

A „Semmelweis Skill Centrum” – infrastruktúrafejlesztés a gyakorlati képzés színvonalának emelése érdekében elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg (KMOP-4.2.1/B-10-2011-0010).