Több mint négyezren voltak kíváncsiak a Semmelweis Egyetem látványos és rendhagyó programjaira a Kutatók Éjszakán. 30 intézet, 132 programmal várta az érdeklődőket, akik olyan helyekre is bejuthattak, ahová máskor nem.
A bátrabbak a bonctermeket látogatták meg, megtudhatták hogyan lehet csontok alapján azonosítani az áldozatot. Mások kipróbálhatták, hogy milyen lézerrel műteni vagy  disznószívet varrni, vagyis hogyan dolgoznak a szívsebészek, de akár életet is menthettek. Kiderült az is, hogyan lehet hibernálással újszülötteket gyógyítani vagy virtuális valóssággal fóbiákat.

Délutántól éjfélig hosszú sorok álltak a szűrővizsgálatokhoz, a szájrák vizsgálatot pár óra alatt több mint 100 érdeklődőn végezték el, nagyon népszerű volt a mindennapokban nem elérhető érfalrugalmasság-mérés is. A Központi programokra, a Műjégpályára többségében családok jöttek, látványos kísérleteket, például a dohányfüst elől menekülő bolhákat is láthattak. Közel háromszázan töltötték ki az egyetem prevenciós kérdőívét, ebből kiderült, hogy a látogatók nagy része nem dohányzik és alvászavaruk sincs, de csak 40 százalékuk sportol rendszeresen és 77 százalékuknak önértékelési zavara van.

A látványos tudományos programokon és előadásokon kívül komoly- és könnyűzenei zenekarok, énekesek, táncosok szórakoztatták a látogatókat, az Elméleti Oktatási Központban még bort is kóstolhattak.