Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. április 21.
168726 Összes oltás
13760 Beoltott Semmelweis Polgár

A Semmelweis Egyetem orvosi-, fogorvosi-, és gyógyszerészi képzése a legnépszerűbb az idén ősszel a tanulmányaikat a felsőoktatási intézményekben a képzési területen megkezdők körében – derül ki a felvi.hu adataiból.

A felsőoktatási portálon közzétett statisztikák szerint a Semmelweis Egyetem (SE) Általános Orvosi Karára első helyen 1315-en jelentkeztek, két- háromszor annyian, mint más egyetemek orvosképzésére. A SE Fogorvostudományi Karára 227-en, a Gyógyszerésztudományi Karra 375-en próbáltak első helyen bejutni. Ez ugyancsak két-háromszorosa más egyetemek ugyanezen karaihoz képest.

A Semmelweis Egyetemen működő Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) keretében végzett reprezentatív felmérés szerint minden évben több mint 1700-1800 hallgató szerez diplomát a hat karon, és a frissen végzettek egy-három hónapon belül megtalálják első munkahelyüket is.

Az Oktatási Hivatal most közzétett adatai szerint az elmúlt évekhez hasonlóan most is az Eötvös Loránd Tudományegyetem képzéseit jelölték meg első helyen a legtöbben, több mint 13 ezren. Minimális különbséggel a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem áll a dobogó második, illetve harmadik fokán, mindkét intézménybe nyolcezren jelentkeztek. A főiskolák közül a Budapesti Gazdasági Főiskola az egyetlen, amelyik bejutott az első tízbe.