A Semmelweis Egyetem Szenátusának
41/2012. (III. 29.) határozata
a dr. Schmitt Pál egyetemi tudományos fokozatának (dr. univ. címének) visszavonásáról

A Semmelweis Egyetem Szenátusa megtárgyalta Schmitt Pál ún. kisdoktori értekezésével kapcsolatban létrehozott Tényfeltáró Bizottság jelentésének összegzését, az ahhoz fűzött különvéleményt, valamint az Egyetemi Doktori Tanács EDT 22/2012. (03.29.) sz. határozatát.
A Szenátus jóváhagyólag tudomásul vette azt a tájékoztatást, hogy a törvényi rendelkezések értelmében az oklevelet érvényteleníteni (a MAB indítványára) a nemzeti erőforrás miniszter kezdeményezésére kizárólag a bíróság jogosult. A miniszter azonban a Tényfeltáró Bizottság Jelentését felbontás nélkül illetékesség hiányára hivatkozva visszaküldte az egyetemre. Erre a miniszteri döntésre figyelemmel az Egyetem Szenátusa kötelességének tartja a cím visszavonásával kapcsolatos kérdés végleges rendezését.
A Tényfeltáró Bizottság Jelentésében foglaltakat elfogadva a Semmelweis Egyetem Szenátusa megállapította, hogy mivel az egykori pályázó ún. kisdoktori dolgozata nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, az egyetemi doktorátus megszerzésének feltételei közül a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített értekezés szakmai-etikai kritériumainak nem felelt meg.

A Semmelweis Egyetem Szenátusa a fentiekre figyelemmel dr. Schmitt Pál egyetemi tudományos fokozatát (dr. univ. címét) visszavonja.

Budapest, 2012. március 29.

dr. Tulassay Tivadar
egyetemi tanár, rektor