Helyszín: Semmelweis Szalon, Semmelweis Egyetem, Budapest Üllői út 26.

Dátum: 2023.09.28.

{"name":"Harmónia Orvosklub", "description":"

Szeptember 28. 19.00 Az évad tematikája a látszat és valóság, az ellentétesnek ható, olykor párhuzamos, néha pedig egymást keresztező életutak. A Harmónia Esteken ezúttal különböző művészeti ágak fiatal és már nagy múltú képviselői találkoznak egy időben, egy térben, egy gondolat mentén. Beszélgetni fognak az alkotó- és az előadó művészet különbözőségeiről, a belső motivációkról, a művészeti…Semmelweis Szalon, Semmelweis Egyetem", "startDate":"2023-09-28", "endDate":"2023-09-28", "startTime":"17:00", "endTime":"21:00", "location":"Semmelweis Szalon, Semmelweis Egyetem", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"Harmónia Orvosklub", "label":"Naptárba"}

Szeptember 28. 19.00

Az évad tematikája a látszat és valóság, az ellentétesnek ható, olykor párhuzamos, néha pedig egymást keresztező életutak.

A Harmónia Esteken ezúttal különböző művészeti ágak fiatal és már nagy múltú képviselői találkoznak egy időben, egy térben, egy gondolat mentén. Beszélgetni fognak az alkotó- és az előadó művészet különbözőségeiről, a belső motivációkról, a művészeti pályák kanyargós útjairól, jelenről és jövőről. Mindeközben pedig csodálatos zenéket és prózákat hallhatunk majd szerzőktől, előadóktól, gondolkodóktól. 

Szeptember 28-ai első alkalmunkon öt kivételes fiatal tehetség lesz a vendég a Perpētuum jazz quartet és Nyárí Luca író. 

Őket fogja kérdezni mai művészeti pályákról, alkotásról és színpadi létről, jövőképről és tervekről az est háziasszonya, Banai Sára

Perpētuum együttes

Stílusukban a pop, rock, jazz, metál és pszichedelikus elemek kellemes egyvelege hallható. A zenekar Girincsi Fruzsina (ének), Takács Dániel (gitár), Sárosi Áron (basszusgitár) és Telek Attila (dob) négyeséből áll, akik úgy hivatkoznak a közös dalszerzésre, mint egy kísérleti konyhára, ahová mindenki bedob hozzávalókat a saját asztaláról és egy új dolgot főznek belőle. A zenekar 2019-es indulása óta számos hazai és külföldi klubban és fesztiválon mutatkozott már be, 2020-ban a perpētuum Müpa Jazz Showcase közönségdíjasa lett. Bemutatkozó nagylemezük, a White Canvas 2022 áprilisában jelent meg, és első magyar EP-jüket 2023 tavaszán adták ki Visszafelé címmel. A perpētuum alteregója a PerpiJazz formáció, amivel ifjúsági interaktív ismeretterjesztő koncerteket adnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Nyáry Luca író

A hihetetlenül fiatal írónő évek óta kiemelkedő alakja a magyar irodalmi életnek, számtalan magazinban publikál, gyermekkönyveket és Emily Dickinson-verseket fordít, dalszövegeket ír, ifjúsági sorozatokat fejleszt és műsort vezet, az egyetemen pedig televíziós műsorkészítőnek tanul. 2018-ban, 17 évesen írta első regényét, a “Vigyázat Törékeny!”-t, mely a saját, depresszióval folytatott harcáról szól. A könyv országos siker lett, a Bookline beválasztotta a “Szívünk Rajta” programjába, valamint megjelenése évében felkerült az év legjobb debütáló regényét díjazó Margó-díj top tízes listájára is, aminek segítségével a könyv a felnőtt közönséghez is el tudott jutni. Második könyvét a fiatal felnőttek kiégéséről, a covid alatti elvesztette motivációról írja.

Szeretettel várjuk Önöket szeptember 28-án 19.00 órakor a Semmelweis Szalonban

 

Vissza az Eseménynaptárba