Életének 79. évében elhunyt dr. Csömör Sándor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika docense.
Nekrológ
Mélyen lesújtotta a hír a klinika kollektíváját, amikor április közepén meghallottuk, hogy szeretett kollégánk, dr. Csömör Sándor egyetemi docens 79. születésnapja előtt 2 héttel elhunyt.
 
Csömör tanár úr 1969-ben végzett az akkori Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) Általános Orvosi Karán (ÁOK). Végzését követően rögtön az akkori II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársa lett és halála napjáig itt dolgozott folyamatosan, majdnem 55 évig. Ezalatt a hosszú idő alatt szülészet-nőgyógyászatból, aneszteziológia és intenzív terápiából, klinikai onkológiából tett szakvizsgákat, valamint az orvostudományok kandidátusa tudományos fokozatot is megszerezte.
 
Docens úr nagyon jó ember volt, jóságos, segítőkész és gondoskodó. Családtagjai, páciensei és kollégái is mindig számíthattak rá. Munkájában is precíz, megbízható, nagy munkabírású orvos volt, aki hallatlanul kötelességtudó. Gyakorlatilag mindenki szerette. Igazi úriember, aki példamutató, de sokszor kíméletlenül őszinte, szinte mindig derűs, jókedvű és szórakoztatóan vidám is. A páciensei is megbecsülték, szeretett gyógyítani, műteni, illetve a hallgatókat és a fiatal kollégákat oktatni. Hosszú évekig volt a klinika műtőfelelőse. Igazi csapatjátékosként emlékezünk rá, szerette a sportokat és a zenét, fenomenálisan zongorázott. Jó humorérzékű, jószívű emberként ismertük, aki mindenkit tisztelt rangtól, beosztástól függetlenül.
 
Hat éve tudtuk meg, hogy szervezetét megtámadta a gyilkos kór. Onkológusként tisztában volt az esélyeivel, de nem adta fel, küzdött. Iszonyúan nehéz évei voltak ezek, de tavaly, 5 év után, gyógyultnak nyilvánították. Végül a szíve fáradt el teljesen, és egyik reggel nem ébredt fel…
 
Utolsó munkanapjáig dolgozott. A korábbi onkológiai, nőgyógyászati és szülészeti műtéteket, amelyekhez nagyon értett, már nem végezte, de a klinikai járóbeteg-ellátásban megtalálta a napi értelmes munkát. Itt is folyamatosan tanított, oktatta a fiatalokat, a hallgatókat.
 

Mindig egy vidám, életszerető ember jut eszünkbe, ha rá emlékezünk. Nem fogunk tudni a jövőben szomorúsággal gondolni rá, hiszen tudjuk, ő is ezt szeretné.

Felesége, lánya és unokája gyászolja.

A klinika valamennyi munkatársa és dolgozója nevében megtört szívvel búcsúzunk szeretett kollégánktól, dr. Csömör Sándor tanár úrtól, aki egy Üllői úti „ikon” volt!
Tanár úr, nyugodj békében!

Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.