Sági Zenina, a Kommunikációs Igazgatóság munkatársa bronzérmet szerzett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) tollaslabda női egyéni műanyag labdás kategóriában, és egyben elhozta ugyanebben a kategóriában az első helyet a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (BEFS) Universitas Tollaslabda Kupán.
Sági Zenina a dobogó harmadik fokán (jobb), a BEFS Universitas kupa győztesének járó serleggel
Az április végén Cegléden rendezett országos versenyen 16 egyetem 71 polgára nevezett az egyéni versenyszámokban, hallgatók és dolgozók egyaránt. A Semmelweis Egyetem színeiben Sági Zenina mellett dr. Szabó Viktor fogorvos rezidens, PhD-hallgató is elindult egyéni műanyag labdás kategóriában, illetve együtt neveztek a vegyespáros kategóriában is. „Ez egy jó sport, kellően dinamikus, szórakoztató, de egyben nagyon kimerítő is. Az egyetemi edzés nagyon jó lehetőség, mindenkit biztatok, hogy ha szeretne közelebbről is megismerkedni a tollaslabdával, vegyen rajta részt!” – fogalmazott Sági Zenina az eredmény apropóján honlapunknak. A részletes eredmények erre a linkre kattintva olvashatók.
 

Az egyetemen 2023-ban alakult meg a tollaslabda szakosztály, dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea vezetésével. Az edzésekre a magyar és külföldi hallgatók mellett munkatársakat is várnak. A sportklub tagjai között a teljesen kezdőktől a haladó szintig vannak játékosok, a feladatok differenciáltak, de az edzéseket mindig játékkal fejezik be. 10 edzésen való aktív részvétellel pedig a testnevelés aláírás is megszerezhető (ennek feltétele a klubtagság és díjfizetés is). Az edző, Szovics Márton korábban maga is versenyző volt, majd az újpesti Talentum Tollaslabda TSE edzője lett, jelenleg pedig a Semmelweis Egyetem másodéves medikus hallgatója.

Az edzések heti egy alkalommal, péntekenként 18:00-tól 19:30-ig a Semmelweis Egyetem Zágrábi úti Testnevelési és Sportközpontjában vannak.

A Semmelweis Egyetemen 21 sportszakosztály működik, a tollaslabdán kívül egyebek mellett az asztaliteniszt, a jégkorongot, a sakkot és a vízilabdát is szervezett keretek között, hivatásos edző irányításával űzhetik a Semmelweis Polgárok.

Pogrányi Péter
Fotó: Magyar Tollaslabda Szövetség – Iváncsy Tamás

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.