Az Év Applikációja kategória Minőségi Díját nyerte el „Az Év Honlapja” verseny keretében a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző applikációja, a Semmelweis HELP. Ez a harmadik elismerés, amelyet az egyetem tavaly júniusban debütált fejlesztése megkapott.

22. alkalommal rendezték meg „Az Év Honlapja” pályázatot; a Magyar Marketing Szövetség – marketing.hu és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű, 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott 30 kategóriában. A Semmelweis HELP Az Év Applikációja kategória Minőségi díját nyerte el a február 7-i díjátadón nyilvánosságra hozott eredmények alapján.

A Semmelweis HELP-et tartalmi oldalról fejlesztő és azt elindító ötfős egyetemi csapat tagjai: Kovács Eszter, a Semmelweis Egyetem Marketing és Kommunikációs Főigazgatóságának igazgatóhelyettese, a Semmelweis HELP projektvezetője és ötletgazdája; dr. Krivácsy Péter, a Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője, a projekt orvosszakmai irányítója; dr. Agócs Róbert és dr. Berta László, a klinika szakorvosjelöltjei; valamint Horváth Dóra, a projekt kommunikációs szakértője. (A csapatot és az alkalmazást részletesen bemutató korábbi cikkünk ide kattintva olvasható.)

Az egyetem ingyenesen letölthető, tünetellenőrző applikációja tavaly június közepén debütált, első lépésben a gyermekbetegségekre fókuszálva. Néhány hónappal később, 2023 novemberében, elnyerte „Az év legjobb eHealth fejlesztése” díjat a leginnovatívabb digitális megoldásokat elismerő Digital Health Summit szakmai konferencián. A szakmai grémium a pályázatok innovatív szemlélete mellett azok társadalmi hasznosságát és az elvárható egészségnyereséget, valamint a projektek mérhető eredményeit és adaptálhatóságát is pontozta. 

Egészségértés díjátadó Fotó: Horváth Dóra, Semmelweis Help

Galéria

3kép
A Digital Health Summit (DHS) díja
Digital Health Summit díjátadó Fotó forrása: DHS

Röviddel ezután, 2023 végén az Egészségértés Díj egészségügyi intézmény kategóriájának fődíját is átvehette a Semmelweis Help csapata. Az AIPM-Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete immáron nyolcadik alkalommal ismerte el és díjazta az ország legkiemelkedőbb egészségértést fejlesztő programjait.

Az applikáció mintegy hét hónapja jelent meg, ezidő alatt a díjak mellett számos pozitív visszajelzést kaptunk szülőktől, sőt intézményektől, például óvodáktól is, amelyekben elmondták, hogy a Semmelweis Help segítette meghozni a gyerekek betegségével, vagy balesetével kapcsolatos jó döntést

– mondta el Kovács Eszter. Mint fogalmazott, ezek a külső elismerések adnak jelenleg energiát ahhoz, hogy nekilássanak a munkaidő végén annak a heti 10-20 órányi többletmunkának, ami a következő fázis megvalósításához szükséges. Jelenleg ugyanis a felnőtt modulon dolgozunk a Családorvosi Tanszékkel, a Szemészeti Klinikával és a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikával közösen – számolt be a projektvezető.

Hangsúlyozta: a rövid idő alatt elnyert három rangos szakmai elismerés, a hét hónap alatt organikusan elért 150 ezres felhasználói szám és a lakossági visszajelzések mindenkit megerősítettek abban, hogy óriási igény van az egészségünkkel kapcsolatos, biztos helyről származó, közérthető, hiteles információra, amelyet ez az ingyenes, tünetellenőrző alkalmazás kínál. 

Dobozi Pálma
Fotók: Barta Bálint, Kovács Attila – Semmelweis Egyetem, Horváth Dóra – Semmelweis Help, Digital Health Summit

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.