A hagyományoknak megfelelően idén is egységes tematika köré szerveződött a Semmelweis Gólyabál. A 2016-os tanévben roxforti köntösbe bújt a rendezvény: az estén részt vett 1600 hallgató a Harry Potter könyvekből jól ismert díszletek között táncolt.

Az estet dr. Szél Ágoston köszöntője nyitotta meg. A rektor egy perzsa mese tanulságával szemléltetve elmondta, az orvosi hivatásban a helyes diagnózis és kezelés felállításához rendkívül figyelmesnek kell lenni a páciensek tünetei és problémái iránt. A Szerendip három hercege című történet kapcsán kitért a szerendipitás, vagyis a véletlenszerű felfedezés kutatásban való jelentőségére, példaként említve többek között a penicillin feltalálását.  „Legyenek jó megfigyelők a betegellátásban, illetve kutatóként legyen szerencséjük olyan eredményekre szert tenni, amire előzetesen nem is számítottak” – fejezte ki jókívánságait dr. Szél Ágoston.

A tradicionális keringő és palotás mellett a karokon egy csoportban tanuló hallgatók „betűi” adták elő szabadon választott táncprodukcióikat, amelyek zeneválasztásában szintén visszaköszönt a Harry Potter-tematika, csakúgy, mint a teremben elhelyezett zászlókon, seprűkön, plakátokon és elvarázsolt autón.

A rendezvény két főszervezője, Göbölös Kristóf és Eke Csaba elmondták, a Semmelweis Gólyabál szervezésekor évről évre fontos szempont, hogy színvonalas programokkal készüljenek az est összeállítása során. Az Instruktor Öntevékeny Csoport rendezvényszervezői kitértek rá, a roxforti díszletek elkészítése több hétig tartó előkészületeket igényelt. Göbölös Kristóf hozzátette, a Gólyabál azért fontos az elsőévesek számára, mert ez a rendezvény jelenti a gólyaprogramok lezárását, és egyben a valódi egyetemi élet és tanulás kezdetét.

A Semmelweis Gólyabálon a keringőhöz idén is a Medikus Zenekar, a hajnalig tartó bulihoz pedig ezúttal a Twentees, az Ivan and the Parazol, valamint DJ-k szolgáltatták a zenét a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben. A jótékonysági tombolán befolyt összeget a Neurológiai Klinika számára ajánlják fel a szervezők.

Keresztes Eszter
Fotó: Bielik István

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.