A Semmelweis Egészség Napok keretében megrendezett Családi és Sportnapon az egyetem dolgozói és családtagjaik különböző sportversenyeken és szabadidős programokon vehettek részt a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontjában.

A legfontosabb, hogy a sportolás mellett mindenki mosolyogjon is – emelte ki az eseményt megnyitó beszédében dr. Bánhidy Ferenc általános rektorhelyettes, hozzátéve: az egyetem nagy hangsúlyt helyez a sportolás és az egészséges életmód promotálására, ezért pénzt, időt és energiát nem spórolva igyekszik fejleszteni a programnak helyszínt biztosító, Zágrábi utcai Testnevelési és Sportközpontot is. Mindez nemcsak az aktív mozgást végzők számára jó hír, hanem azoknak is, akik nézőkként élvezik a sportokat – mutatott rá. „Köszönjük a szervezőknek a mai napot, reméljük, hogy mindenki jól érzi majd magát és egyre többen leszünk, akik mozgással teszünk azért, hogy az egészségünk megmaradjon” – fogalmazott dr. Bánhidy Ferenc.

Galéria

11kép

Az október 9-i Családi és Sportnapon az egyetem dolgozóit és családtagjait különböző sportversenyek és szabadidős programok várták a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontjában. Az eseményen közel 160-an vettek részt. A szervezésben a humánerőforrás, valamint különböző eszközök biztosításával, tombolanyeremény felajánlásával az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) és a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) is segítséget nyújtott – emelte ki Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója.

A Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvoda standjánál játszóházat állítottak fel és kézműves foglalkozásokat tartottak, az Egészségfejlesztési Központ standjánál pedig testtösszetétel méréssel és egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadással várták az érdeklődőket.

Egyéni- és sportversenyeket is rendeztek, és olyan különböző mozgásformák kipróbálására is lehetőség volt, mint az aerobic, a salsa, a zumba vagy a jóga. „Az volt a cél, hogy a család minden tagja jól érezze magát a kicsiktől a nagyokig és mindenki megtalálhassa a számára megfelelő programot, miközben a munkatársak is letehetik a hétköznapok gondjait” – fogalmazott Várszegi Kornélia.

A versenyek eredményei ezen a linken tölthetőek le (pdf).

Szabó Ádám
Fotó: Ancsin Gábor

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.