A Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében vették át okleveleiket az Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézetének szociális munka, valamint családtudomány és családterápia mesterképzésén, továbbá a laktációs szaktanácsadó szakirányú, az integrált szülő-csecsemő konzultáció és a közösségi és családi mediáció továbbképzési szakán végzett hallgatói. Az öt képzés közös ünnepségén összesen 134 oklevelet adtak át.

Dr. Pethesné Dávid Beáta, az Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánhelyettese, a Mentálhigiéné Intézet igazgatója köszöntőjében a személyes kapcsolatok, illetve a munkahely nyújtotta biztonság fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy a koronavírus idején, ebben a bizonytalan és kiszámíthatatlan helyzetben mindenkinek szüksége van a közeli személyes kapcsolatok nyújtotta biztonságra. Hozzátette: a személyes kapcsolatok mellett a munkavégzés lehetősége is garantálja az egyén számára a biztonságérzetet. De vajon elgondolkoztunk-e azon, hogy mi ezt a krízishelyzetet megéljük-e, túléljük-e vagy éppen csak átéljük. Mennyire tudtunk saját helyzetünkkel szembenézni és még fontosabb, hogy vajon erőforrásainkat felismertük-e, megbecsültük-e és hosszú távú megtartásán gondolkoztunk-e – tette fel a kérdést, melyre egy Simone Weil idézettel válaszolt: „meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk”.

Kiemelte, hogy az itt ülő hallgatók közül sokan úgy teljesítették sikeresen tanulmányaikat, hogy közben a legnehezebb területeken – a szociális és egészségügyi szférában kellett helytállniuk nap, mint nap.

Galéria

9kép

Az ünnepségen ezután Zsemlye Sándor szaxofonos és Gáspár Károly zongoraművész zenei előadását hallgathatták meg a jelen lévők, majd díjak átadása következett. A 2010-ben alapított Embertárs díjat a szociális munka mesterképzési szak 2018-2020-as évfolyamából Jeney-Tauzer Katalinnak ítélték oda kiemelkedő tanulmányi eredményéért és a szociális szakma iránti elkötelezettségéért. Az idei évfolyamból Párkányi András kapta meg az elismerést. A kora gyermekkori lelki egészségért díjat az integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzési szak 2018-2020-as évfolyamából dr. Gócs Viktor kapta. A csecsemőket, kisgyermekeket és családjaikat, valamint a szoptatást támogató szakterületen és a hallgatói közösségért végzett kimagasló tevékenységéért Joann Scott díjat vehetett át Gaul Zsófia, a laktációs szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak 2018-2021-es évfolyamának végzett hallgatója.

A fogadalomtételt követően a tavalyi év helyett idén vette át diplomáját a szociális munka mesterképzés 2018-2020-as évfolyamának 24 hallgatója, az idei évfolyamon pedig 23 fő kapott elismerő oklevelét. A családtudomány és családterápia mesterképzésen 17 fő, a laktációs szaktanácsadó szakirányú továbbképzésen 25 fő, az integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzésen 22 fő, a közösségi és családi mediáció szakirányú továbbképzésen pedig 23 fő kapott oklevelet.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila- Semmelweis Egyetem 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.