2021. június 24-én 18 órától a Józsefvárosi Szent József Római Katolikus Templomban hálaadó szentmisével mondanak köszönetet a Semmelweis Egyetem azon dolgozóinak és hallgatóinak, akik munkájukkal segítették a COVID-19 pandémia elleni küzdelmet.

Az elmúlt egy év során az egyetem dolgozói erőn felül teljesítettek: nem csak kiemelkedően végezték feladataikat a COVID-ellátás terén, de folyamatosan magas szinten biztosították a nem fertőzött betegek ellátását is. A járvány lecsengésével a Klinikai Központ vezetése az egyetem rektorával egyetértésben úgy döntött, hogy ezt a különböző elismerések mellett más formában is meg kell köszönnünk nekik. Ezen a lelki-spirituális alkalmon ráadásul nemcsak a Semmelweis Polgárok munkájáért tudunk hálát mondani, hanem azért is, hogy a járvány elmúlóban van

– mondta el dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes, a Klinikai Központ elnöke a kezdeményezésről.

A hálaadó szentmisét 2021. június 24-én 18 órától tartják a Józsefvárosi Szent József Római Katolikus Templomban (Budapest VIII. kerület Horváth Mihály tér 7.). A templom épp az egyetem három jelentős helyszínének, a Szent Rókus Klinikai Tömbnek, a Belső Klinikai Tömbnek és a Külső Klinikai Tömbnek a háromszögében található, ráadásul befogadóképessége is megfelelő – emelte ki dr. Szabó Attila. A misét Michels Antal a Józsefvárosi Szent József Római Katolikus Templom plébánosa tartja. Az eseményre minden Semmelweis Polgárt várnak, különös tekintettel azokra a dolgozókra és hallgatókra, akik részt vettek a COVID elleni védekezésben.

Szabó Ádám
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.