Közel 40 perces ajándékkoncert köszöntötte az édesanyákat és a járvány elleni védekezésben elkötelezett egészségügyi dolgozókat a Külső Klinikai Tömb Központi Betegellátó Épületének udvarában. Takács Vilkó, a Ganxsta Zolee és a Kartel gitárosa, valamint Szekeres András, a Junkies énekese lépett fel a dolgozókból álló közönség előtt. Az anyák napjáról az egyetem óvodáiban is megemlékeztek, rövid műsorral köszöntötték az édesanyákat.

Az egészségügyi dolgozók között rengeteg édesanya is naponta küzd a koronavírus elleni harcban, nekik is szerettünk volna köszönetet mondani anyák napja alkalmából – mondta Kormos Ágnes. Az Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóság ápolási igazgatója hozzátette, Pozsogár Tünde zenei menedzser kereste meg őket a zenei kezdeményezés ötletével, aki maga is átesett a fertőzésen, és ezzel szerette volna kifejezni háláját az egészségügyi dolgozóknak. Ez a zenei élmény egy gesztus, hogy az egészségügyi dolgozók, a betegek kicsit kiszakadva a szürke hétköznapokból feltöltődhessenek, elfeledjék a napi gondokat – fogalmazott Kormos Ágnes.

Galéria

9kép

Anyák napja alkalmából az egyetem óvodáiban is meglepetéssel készültek a szülőknek. A Pető András Kar (PAK) Gyakorló Óvodájában kézzel előállított ajándékokkal és videóüzenettel kedveskedtek az édesanyáknak. A Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájában a gyerekek egy rövid vers kíséretében személyesen adták át az általuk készített ajándékot a csoportszoba egyik sarkában kialakított „anyakuckóban”, ahová az édesanyák egy előre megadott időpontban érkeztek.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.