A Radnóti Színház szervezésében gyűjtött adományokat Kováts Adél ügyvezető igazgató adta át dr. Merkely Béla rektornak a Külső Klinikai Tömb udvarán. A színház társulata emellett rövid zenés műsorral mondott köszönetet az egészségügyi dolgozóknak a pandémia alatt végzett munkájukért.

A Radnóti Színház adományokkal köszöntötte az egyetem egészségügyi dolgozóit, melyeket Kováts Adél ügyvezető igazgató, Schaffler Sarolta marketing és kommunikációs vezető, valamint a társulat néhány színésze adott át a Semmelweis Egyetem Külső Klinikai Tömbjének udvarán.

Szerettük volna kifejezni szolidaritásunkat, hogy veletek vagyunk – és már nagyon régóta veletek vagyunk! Köszönjük az egészségügyi dolgozóknak azt a hihetetlen erőfeszítést, amit az elmúlt évben miértünk, a társadalomért tettek

– fogalmazott Kováts Adél, a Radnóti Színház ügyvezető igazgatója, hozzátéve: nagyon reméli, hogy hamarosan már normalizált körülmények között, a színházban is találkozhatnak egymással. Az eSzínház nevében 50 darab online színházjegyet, a Szépművészeti Múzeum online tárlatvezetésére szóló jegyeket, valamint a Líra csoport által összeállított könyvcsomagokat adományoztak az egyetem egészségügyi dolgozóinak. Amint azt Kováts Adél elmondta, a Radnóti Színház közönsége körében is meghirdették kezdeményezésüket, és számos felajánlás érkezett, melyeket az esemény során szintén átadtak. Emellett a színház színészei rövid zenés műsorral is készültek: a 10 című darabból három betétdalt, valamint a Tavaszi szél című népdalt is előadták a Külső Klinikai Tömb jelenlévő munkatársainak.

Galéria

12kép

A Semmelweis Egyetem képviseletében dr. Merkely Béla rektor, dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes és dr. Maurovich-Horvat Pál, az Orvosi Képalkotó Klinika igazgatója vett részt az eseményen. Dr. Merkely Béla köszönetet mondott a műsorért és az adományokért is, hozzátéve: az egyetem Külső Klinikai Tömbje a budapesti COVID-betegek fő ellátóhelye, itt volt a legtöbb fertőzött és a legtöbb intenzíven ápolt páciens is.

Ha valami hiányzott az elmúlt egy évben – mert munka az volt bőven –, az az olyan intellektuális élmények, amiben most részünk volt

– mondta el a rektor.

Szabó Ádám
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.