A Semmelweis Egyetem Pető András Karán (PAK) 25 gyermek felügyeletét tudják biztosítani az intézmény dolgozói számára a veszélyhelyzet idején. A szolgáltatás munkanapokon 7-16 óra között érhető el és térítésmentes étkezést is magába foglal.

A jelenlegi járványügyi helyzet a szokásosnál is nagyobb terheket ró az egészségügyben dolgozókra. Az egyetem vezetése nekik, illetve más olyan kisgyermekes munkavállalóknak szeretne segíteni, akik sok esetben nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét. Ezért az egyetem a veszélyhelyzet végéig munkanapokon 25 óvodás, vagy 14 éven aluli gyermek (fogyatékkal élők esetében a fölötti is) felügyeletét biztosítja a PAK Gyakorló Óvodájában (1125 Budapest, Kútvölgyi út 8.).

A gyermekfelügyelet munkanapokon 7-16 óra között vehető igénybe és térítésmentes étkezést (tízórai, ebéd, uzsonna), valamint konduktori segítséggel online tanulási lehetőséget is magába foglal. A gyermekekre 5 fős, külön fürdőszobás csoportszobákban felügyelnek, a higiéniás feltételek biztosítottak. Fogyatékos, halmozottan fogyatékos gyermeket is fogadnak, ez esetben szükség szerint a szállítás is megoldható a Szolgáltatási Igazgatóság segítségével.

A gyermekfelügyelettel kapcsolatos szervezési feladatokat Orbán Andrea ápolásfejlesztési koordinátor látja el (tel.: +36-20-670-1409, email: orban.andrea2@semmelweis-univ.hu).

A gyermekfelügyeletet az alábbi linkre kattintva a jelentkezési lap online kitöltésével lehet igényelni:

https://forms.gle/DqdfFVCAUx6nwxEQ8

(FRISSÍTÉS, 2021. április 19. – A gyermekfelügyelet igénybevételére az általános iskolák újbóli megnyitásáig volt lehetőség.)

Orbán Andrea – Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóság
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem (illusztráció)

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.