A Transzlációs Medicina Intézet PhD hallgatói, dr. Antali Flóra és dr. Kulin Dániel megosztva kapták a DOSZ Egészségtudományi és Innovációs Konferencia Leginnovatívabb Előadás fődíját. A járványügyi intézkedések betartása mellett szűk körben megrendezett ünnepségen dr. Ferdinandy Péter, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese adta át a díjakat.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) Orvos- és Egészségtudományi Osztálya és a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzata (DÖK) által rendezett első DOSZ Egészségtudományi és Innovációs Konferencián díjazták a leginnovatívabb előadásokat.

Az eseményen szereplő absztraktok alapján a Leginnovatívabb Előadás fődíját, és az azzal járó Semmelweis Egyetem 250 emlékérmet a SCN4ALL (Scan for All) telemedicina rendszerrel kapcsolatos kutatásaikról szóló előadásaikkal érdemelték ki a Transzlációs Medicina Intézet PhD hallgatói, dr. Antali Flóra és dr. Kulin Dániel (felkészítő tanár: dr. Miklós Zsuzsanna, Transzlációs Medicina Intézet egyetemi adjunktus).

A SCN4ALL telemedicina rendszer a szív- és érrendszer rendszeres, laikusok számára is otthonról könnyen elvégezhető monitorozására ad lehetőséget. A telemedicina rendszer megbízhatóságát jelenleg több betegcsoportban is vizsgálják (például terhespatológiai kórképek, szív és érrendszeri betegek, post-COVID betegek), és az Operatív Törzs által jóváhagyott futó projekt keretei között háziorvosok közreműködésével követik nyomon a COVID-19 fertőzésen áteső páciensek szív- és érrendszeri paramétereinek alakulását.

Dr. Kulin Dániel a konferencián egy már megjelent cikk (“Preclinical, Multi-Aspect Assessment of the Reliability of a Photoplethysmography-Based Telemonitoring System to Track Cardiovascular Status”) eredményeit mutatta be, mely a SCN4ALL rendszer megbízhatóságának vizsgálatát foglalja magában. Dr. Antali Flóra pedig egy jelenleg review alatt álló cikk eredményeit ismertette, melynek témája a SCN4ALL rendszer HRV (szívfrekvencia variabilitás) értékek verifikálása.

Galéria

8kép

A megosztott fődíjat dr. Ferdinandy Pétertől, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettesétől vehették át a díjazottak.

Vas Dóra
Fotók: Kovács Attila -Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.